Mainos

Vuoden väritrendi: Luonnollista kiiltoa

Vuoden väritrendi: Luonnollista kiiltoa
1. lokakuun 2019 O. Karjalainen
Majirel Glow

01. lokakuuta 2019

Vuoden väritrendi: Luonnollista kiiltoa

Teksti: Camilla Svensson (toim. O.Karjalainen)
Kuvat: Camilla Svensson ja L’Oréal Professionnel

Luonnollinen kiiltoa ja hehku ovat olleet osa ihonhoito- ja meikkitrendejä jo hyvän aikaa, mutta yhä useammat haluavat saman vaikutuksen myös hiuksiinsa. L’Oréal Professionnel on tarttunut trendiin ja julkaisee nyt uuden värin nimeltä Majirel Glow: hohtava, läpikuultava väri, joka antaa runsaasti kiiltoa ja sopii pohjoismaisiin hiuksiin.

Hair Magazine oli paikalla, kun 20 pohjoismaista huipputason ammattilaista ja saman verran sosiaalisen median ”influenssereita” kokoontui Kööpenhaminaan L´Oréal Professionnelin Content Lab-tapahtumaan. Siellä perehdyttiin perusteellisesti uusiin Majirel Glow-kestoväreihin. Aamupäivä kului erilaisia väri-ideoita kokeillessa ja iltapäivän kuluessa kampaajat joutuivat kovien haasteiden eteen: somevaikuttajille luotiin henkilökohtaisesti kustomoidut värjäykset.

”Täsmätuote” pohjoismaisiin hiuksiin

Tapahtumaan osallistui myös Lars Gejlager, Nordic Technical Manager. Hän edustaa pohjoismaita L´Oréalin kansainvälisessä tuotekehitysryhmässä. Hänen velvollisuutenaan on valvoa uusien tuotteiden soveltuvuutta ja toimivuutta pohjoismaisilla markkinoilla. Siitäkin huolimatta, että L´Oréal on ranskalainen yritys.

”Olen ollut henkilökohtaisesti mukana päättämässä Majirel Glow-sarjan vaaleahohtoisista sävynyansseista. Niinpä tosiaan voin vakuuttaa, että ne on nimenomaan kohdistettu pohjoismaisen asiakaskunnan tarpeisiin”, Lars vakuuttaa.

Tällä hetkellä halutaan värejä, jotka vaikuttavat luonnollisilta. Niiden on näytettävä hohtavilta, terveyttä uhkuvilta ja samalla hienostuneilta. Värjäyksiltä odotetaan monisävyistä ja samalla kuitenkin neutraalia lopputulosta. Tavoitteena on sävyjen luonteva ja optinen syvyysvaikutelma. Majirel Glow edustaa uudentyyppistä, viileää ja läpikuultavaa väriajattelua, joka vahvistaa hiusten omaa vivahteikkuutta.

”Moni asiakas tahtoo kampaamossa värin, mutta sen pitäisi näyttää luonnolliselta, ikään kuin vähän ”kesäiseltä””. Majirel Glow saa aikaan juuri tällaisen efektin.

Aasiasta Eurooppaan

Uuden värisarjan valmistusteknologia ei silti ole mikään uusi juttu L´Oréalin valikoimissa. Tekniikkaa on käytetty vuosikaudet Aasian maissa. Nyt sitä sovelletaan eurooppalaisten markkinoiden tarpeisiin.

”Aasialaisissa hiuksissa on yleensä jo itsessään kaunis, tumma ja luonnollinen väri. Lisäksi he toivovat kampauksiinsa pehmeämpiä sävyjä, jotka eivät olisi niin jyrkässä kontrastissa ihonväriin.”

Väriteknologiaa on markkinoilla siis kahtena eri versiona. Syksyllä lanseerataan kymmenen uutta sävyä, jotka sopivat vaaleisiin pohjiin. Eli meille skandeille tuttuun hiusmateriaaliin.

”Pohjoismainen keskivertoluku on suunnilleen 6 ja vaaleille hiuksille uusi väriteknologiamme lupaa entistäkin luonnollisempia lopputuloksia.”

Kymmenen sävyn lisäksi markkinoille tulee myös väritön ”kirkas”.

Kirkas on tärkeä työkalu luonnollisen lopputuloksen kannalta. Antamiemme suuntaviivojen mukaan käytettynä se syventää valittujen värien persoonallisia piirteitä. Kirkkaan kanssa on oltava tarkkana, vähän kuin mausteiden ja kokkaamisen suhteen. Mausteet korostavat, eivätkä peitä ruuan omia makuja.”

Luonnollinen lopputulos

Muihin kestoväreihin verrattuna Majirel Glown sisältämät pigmentit ovat tiheämpiä ja niiden emäksisyys matalampaa tasoa.

”Värit ovat todella käytännöllisiä ja alhainen emäksisyys tukee osaltaan sävyerojen vivahteita.”

Balayage-tekniikan suuri suosio perustuu osaltaan lopputulosten luonnollisuuteen. L´Oréal Proffessionnelin uusien värien idea on samantapainen. Tekniikoiden ja haluttujen vaalennusasteiden mukaisesti Majirel Glow tekee hiuksista energisen ja välkehtivän näköisiä. Väri todellakin pitää pintansa pitempään.

 

Lue koko artikkeli online-lehdestämme: klikkaa tästä!

Katso lisää kuvia allaolevasta galleriasta:

Artikkeli julkaistiin Hair Magazinen 3. numerossa 2019.

MAINOS