Mainos

Benjamin Martin – Global Capability Valmentajana

Benjamin Martin – Global Capability Valmentajana
23. marraskuuta 2018 bal@freemindsmedia.com

23. marraskuuta 2018

Benjamin Martin – Global Capability Trainerina

The Benjamin Martin ExperienceSebastian Professionalin, Nioxinin ja Sassoonin Global Capability Trainerina Benjamin 
Martinilla on suuri vastuu, jonka hän kantaa taidokkaasti.

Siitä on tasan vuosi, kun Benjamin Martin jätti Nordic Capability Trainerin viitan norjalaiselle Kirsti Solbergille Sebastian Nordic Weekendissa Tukholmassa. Berliinissä Hair Magazine keskusteli nykyään Sebastian Professionalin, Nioxinin ja Sassoon Global Capability Trainerina työskentelevän Benjaminin kanssa siitä, mitä tämän jälkeen on tapahtunut. – Itse työ ei ole juurikaan toisenlaista. Hoidan nyt kaikkien kansainvälisten markkinoiden osalta samaa, mitä aiemmin tein Pohjoismaiden osalta. Koulutan kouluttajia ja varmistan, että he tietävät kaiken tuotteistamme ja malleistamme hyvissä ajoin ennen niiden lanseerausta.

2016 lämnade Benjamin Martin över stafettpinnen som Nordic Capability Trainer till norska Kirsti Solberg under Sebastian Nordic Weekend.Benjamin jätti Nordic Capability Trainerin vastuun norjalaiselle Kirsti Solbergille upean 
näytöksen jälkeen Sebastian Nordic Weekend 2016:ssa.

Koulutusta ympäri maailmaa
Pohjoismaista vastatessaan Benjamin matkusti Kööpenhaminan, Tukholman, Helsingin ja Oslon välillä, kun taas nyt hän lentää Los Angelesin, Shanghain ja Sao Paulon välillä. Global Capability Trainerin työ on noin 60-prosenttisesti matkustelua, joten lentokentillä ja lentokoneissa kuluu paljon aikaa. Tämän lisäksi työssä ei ole kovin suurta eroa aiempaan verrattuna, mutta vastuu on suurempi.

– Aiemmin mukautin ”train the trainer” -sessioissa oppimani asiat pohjoismaisille markkinoille. Uudessa tehtävässä olen nyt vastuussa maailmanlaajuisesta paketista.
Tämä tarkoittaa sitä, että minun pitää esitellä asiat mahdollisimman identtisesti. Sillä tavoin paine on kasvanut. Ellen tee työtä ajatellulla tavalla, koko tuotteen tai malliston lanseeraus saattaa epäonnistua jossakin osassa maailmaa. Benjamin kertoo olevansa ihmisenä yksityiskohtiin keskittyvä, ja hän haluaa kaiken olevan hyvin suunniteltua ja valmisteltua ennen tapahtumia ja lanseerauksia. Tämä ei aina ole kovin helppoa suuressa maailmanlaajuisessa työryhmässä.
– On ollut haaste kerätä kaikki langat ja saada aikaiseksi workflow ja rytmi niin suuressa kansainvälisessä tiimissä, jossa on sekä markkinointiosasto ja myyntiosasto että kaiken kattava koulutusosasto. Ennen pystyin paremmin hallitsemaan kaikkia yksityiskohtia, kun taas nyt asiat saattavat muuttua parin tunnin varoitusajalla. Sillä tavoin nyt on hyvin erilaista.

Årets internationella Sebastian-event i Berlin.
Benjamin Martin suunnitteli show’n poikkeavan toteutuksen tämän vuoden kansainväliseen
Sebastian-tapahtumaan
.

Näyttämöllä kuin kala vedessä
Berliinin Sebastian Professionals -tapahtumassa Benjaminilla oli suuri rooli inspiraatiopäivien isäntänä, luennoitsijana ja päätösnäytöksen vastuuhenkilönä. Näytöksessä tapahtunutta Re-Charge-malliston ensi-iltaa saattoi tapahtuman 400 kävijän lisäksi seurata Facebookin livelähetyksen välityksellä myös muu maailma. Ei ole ihme, että Benjaminille suodaan niin monia tehtäviä. Hän tekee huipputason työtä ja viihtyy lavalla kuin kala vedessä.

– Hermostun vain, ellen tunne olevani valmistautunut. Tämänkaltaista esitystä ennen teen käsikirjoituksen kaikkia takanani näytettäviä kalvoja varten. Sitten laitan käsikirjoitukset pöydälleni ja harjoittelen, harjoittelen ja harjoittelen. Kunnes kaikki on kohdallaan. Naapurit saattavat luulla minua hulluksi, mutta kun olen saanut harjoiteltua kaikki muistiinpanoni ja kaikki alkaa olla kohdallaan, harjoittelen lisäksi seisomista ja kävelyä. Benjamin sanoo, että joillakin on ehdottomasti erityisiä lahjoja lavalla esiintymiseen, mutta jotta siinä tulisi hyväksi ja tuntisi olonsa varmaksi, on harjoiteltava.
– Minulla on tanssimenneisyys, ja jo pienenä sain oppia, että ellen osannut pyöriä varpaillani, minun piti harjoitella peilin edessä, kunnes osasin. Sama koskee yleisön edessä puhumista. Käytän harjoitteluun paljon aikaa, ja opetan lisäksi talon väelle esiintymistekniikkaa, joten aihe kiinnostaa minua.

Inför en presentation skriver Benjamin alltid ett manus till alla slides som kommer på skärmen.Benjamin viihtyy lavalla ja on aina hyvin valmistautunut tarttuessaan mikrofoniin.

Kaikki, jotka joskus ovat saaneet nähdä ”The Benjamin Martin Experiencen” lavalla, ovat nähneet hänen viehätysvoimansa, keskittymiskykynsä ja kykynsä inspiroida. Berliinissä Benjamin tarjosi liiketoimintavinkkejä, upean näytöksen ja palan itsestään, joten nyt on jäljellä vain kysymys: mitä seuraavaksi?

– Huomenna aamulla matkustan Müncheniin ”train the trainers” -sessioon Sassoonin Academy Teamin kanssa. Sen jälkeen tulen takaisin Kööpenhaminaan ja heittäydyn sohvalle.

Teksti: Camilla Svensson
Kuvat: Camilla Svensson & Mikael Sjöberg


MAINOS