Mainos

Ruotsalainen mestari voitti Copenhagen Barber Battle 2019 -kilpailun!

Ruotsalainen mestari voitti Copenhagen Barber Battle 2019 -kilpailun!
15. kesäkuun 2019 sup@freemindsmedia.com

15. kesäkuuta 2019

Ruotsalainen mestari voitti Copenhagen Barber Battle 2019 -kilpailun!

Teksti: Gunnhild Bjørnsti & Alexandra Malmborg
Kuvat: Carl D. Marshall

Kahdeksan lahjakasta parturia neljästä pohjoismaisesta maasta kokoontui Nordic Hair Awards and Expoon kilpailemaan ensimmäisestä Pohjoismaisesta parturitaistelun voittajan tittelistä, jonka järjesti Barber Supplier Nordic yhdessä Hair Magazinen kanssa. Tunnelma oli keskittynyt ja ilmassa oli maskuliininen tunnelma, kun neljä parturitaistoa ja lopuksi finaali käytiin teollisessa tapahtumapaikassa Kööpenhaminassa.

Amin Iranmanesh ja Anas Baker Ruotsista, Moe Agha ja David Cardona-Alvarez Norjasta, Jan-Magnus Lönnqvist Suomesta ja Christopher Mitchell, Kasim Moslem ja Zurab Ulardjichvili Tanskasta oli valittu kisaamaan Copenhagen Barber Battle 2019 -kilpailussa. Osa partureista oli kilpaillut aiemmin, mutta suurimmalle osalle tämä oli ensimmäinen kerta.

Zurab Ulardjichvili (DK) The Barbershop Bar-liikkeestä, yhdessä tuomari Jac Ludlown ja Jorge Oppén kanssa.

Parturitaistot olivat suosittuja parrasta kiinnostuneiden vieraiden kesken.

Christopher Mitchell (DK) parturiliike Henri:stä.

Tuomaristo koostui kolmesta alalla tunnetusta nimestä: Kenneth Johnsson (SE), aka FreeSir2.0, Adee Phelan (UK) SKNHEAD:istä, sekä Jorge Oppé (SE) Oppé:stä. Yhdessä he tuomaroivat partureiden parran trimmauksen taitoja, seitsemän eri kriteerin avulla.

Ensimmäisen kaksintaistelun alkaessa kokoontuivat kaikki parroista kiinnostuneet kotoisan Barber Battle Area:n ympärille. Jac Ludlow (UK), Jac Ludlow Education johtaja ja Oslolaisen Escape Barbershopin omistaja, isännöi showta ja juonsi taitavasti jännittävien taistojen tapahtumia. Mukaan mahtui kilpailijoiden haastatteluita sekä viimeisimpiä uutisia parturialalta.

Tuomari Kenneth Johnsson (@FreeSir2.0) ja Jac Ludlow.

Moe Agha (NO), Escape Barber Shop:ista yhdessä tuomari Adee Phelanin, SKNHEAD perustaja, kanssa.

Anas Baker (SWE) Rusty Rascals -liikkeestä käytti kasvosuojaa työskennellessään.

Neljän taiston jälkeen finalisteiksi ylsivät Amin (SE), Moe (NO), Kasim (DK) sekä Jan-Magnus (FI) ja heidän olikin aika astua Main Stagelle finaalitaistoon. Jokaiselle finalistille määrättiin malli juuri ennen kun 30-minuutin kilpailukello lähti käyntiin. Tunnelma oli tiivis ja äärimmäisen keskittynyt kilpailijoiden trimmatessa, leikatessa ja muotoillessa malliensa villiintyneitä partoja vieri vieressä.

“Pohjoismaista tyyliä voi helposti kuvailla sanalla ‘yksinkertaisuus’”, sanoi tunnettu hiusmuotoilija Adee Phelan, joka oli myös kilpailun yksi tuomareista. “Joku aika sitten parturin toimi oli köyhä versio kampaajasta, mutta tilanne on tänäpäivänä täysin toisenlainen.”

Kasim Moslem (DK) Fratres M Barbershop:ista finaalissa.

Ainoa suomalainen kilpailija, Jan-Magnus Lönnqvist, B. Borg & Co Barber Shop:ista ylsi toiselle sijalle. 

Amin Iranmanesh, Salong Randevu, on sekä Barber of the Year 2018 Ruotsissa, sekä Copenhagen Barber Battlen ensimmäinen voittaja.

Kun kilpailuaika päättyi ja tuomaristo oli tutkinut partoja aikansa, pääsivät he valitsemaan voittajan ja kilpailijoita jännitti. Göteborgilaisessa Salong Randevussa työskentelevä Amin Iranmanesh voitti kilpailun, ja sai palkintopokaalin, sekä 5.000 Tanskan kruunua (n. 670€) ja suuren lahjakassin täynnä tuotteita SKNHEAD:ilta. Onnittelut Aminille, joka voitti myös ruotsalaisen Best Barber of the Year 2018 -kilpailun.

Päätuomarina toiminut Kenneth Johnsson oli erittäin tyytyväinen kilpailuun:

“Olen todella iloinen, että sain mahdollisuuden tuomaroida ensimmäistä Nordic Barber Battlea. Tehtävä oli äärimmäisen vaativa, sillä kaikki kahdeksan parturia olivat todella taitavia. Mutta, se oli myös hyvin inspiroivaa. Me kolme tuomaria tulemme hyvin eri taustoista, ja tuomaroimme perustuen seitsemään kriteeriin, mutta meillä ei ollut hajuakaan miten me muut tuomarit arvioimme niiden perusteella. Odotan jo innolla ensi vuoden tapahtumaa!”

Onnellinen voittaja sekä Adee Phelan.

MAINOS