Mainos

Cutrinin kevät on cool

Cutrinin kevät on cool
18. helmikuun 2019 bal@freemindsmedia.com

18. helmikuuta 2019

Cutrinin kevät on cool

Teksti: Kaj Kalin
Kuvat: Kai Sairanen

Cutrinin kevätmuodin julkkareissa 8.2. tunnelma oli helpottunut –joskin vielä lievästi hengästynyt. Parin vuoden urakka on paketissa. Tuotesegmentit on uudistettu ja konsepti on valmis. Nyt toteutettu kehitysprojekti on ollut vuonna 1971 perustetun brändin historian suurin.

Uusin kasvoin eteenpäin

Uusia kasvojakin on tiedossa. Cutrinin toimitusjohtaja Samu Hirvas aloittaa haastavassa kapteenin pestissään huhtikuun ensimmäisenä päivänä. Avainasiakkaista huolehtii Niko Shipley.

Myös koulutustiimiä vahvistetaan ja sähköiset tiedotuskanavat tullaan ottamaan kattavammin haltuun. Digikoukutuksista vastaa Meri Orrainen. Espoon tuotekehityslaboratoriossakaan ei levätä: uusiksi lanseerattujen tuotteiden ominaisuuksia valvotaan ja ominaisuuksia hiotaan.

Cutrinin liiketoimintajohtaja Nina Simojoki korosti Cutrinin bränditunnettuuden ja haluttavuuden merkitystä. Vuoden suurin panostus liittyy Nordic Hair Awards and Expo -suurtapahtumaan Kööpenhaminassa 9. kesäkuuta. Cutrin on tämän yhteispohjoismaisen suurtapahtuman pääsponsori. Asiakasmatkan paikat ovat olleet lievästi sanottuna suosittuja.

Päiväni yksisarvisena

Cutrinin sävyttävän Aurora-värisarjan Reflection Rose-Treatment tuntui olevan useammankin paikallaolijan elämystuote. Vaalennettuihin hiuksiin on saanut sävyttävällä erikoishoidolla kuulemma viehkon ruusuhehkun. Erään runolliseksi heittäytyneen käyttäjän mukaan tuote sopii kaikille, jotka haluavat tuntea, miltä elämä yksisarvisena tuntuu. Tässä taisi olla pitkästä aikaa paras ja yllättävin tuotepalaute!

Karoliina Tolvi Turun Bruk kampaamosta esittelee malliaan.

Cutrinin kevät

Kouluttaja Jani Kinnunen kertoi, että koulutuskiertueiden konseptiakin on uudistettu. Nyt asiakkaita lähestytään henkilökohtaisesti ja maanläheisemmin Cutrinin ”aamupalakiertueella”. Kuulostaa lupaavalta.

Cutrinin tulkinta kevätmuodista korosti rauhallisia värjäyksiä, klassisia leikkauksia ja tarkoin harkittuja hauskoja ”tvistejä”, esimerkiksi 70-luvun glamouria. Nähtiin tylppäleikkausta, viistoa linjaa ja hienoja maanläheisiä sävyjä. Cutrinin kevään voi tiivistää kolmeen sanaan: liikkuvaa, luonnollista ja kaunista.

Erityisesti näytöksestä jäivät mieleen kampausten keveän alapainotteiset yksityiskohdat. Laskeutuvat, elastisen kimmoisina keinahtelevat laineet saivat monet huokaamaan ihastuksesta. Pienillä raudoilla   aikaansaadut pikkurillin kokoiset kiharat oli kammattu reilusti auki. Etsimättäkin mieleen tuli läntisen naapurimaan filmilegenda Greta Garbo. Mutta ajan henkeen tietysti futuristisena klooninaan.

Jesse Lahtinen ja pirteät punaiset.

Cutrin Cool

Aurora-väripaletin herkkyys pääsi tällä kertaa parhaiten esille nudeväreissä. Kylmät ja viileät sävyt olivat hienovaraisia ja toivat vapautuneempiinkin kampauksiin jännää arvokkuuden fiilistä.

Huomio kiinnittyi myös hiekkabeigellä aikaansaatuihin taittovivahteisiin. Cutrin ei ehkä räjähtele ja pauku, mutta brändillä on kieltämättä taito onnistua vetoamaan pohjoiseen, hillittyyn ja demokraattiseen kauneuskäsitykseen. Yleisvaikutelma voi olla rennon arkinen, mutta vaaleat sävyt Cutrin on ilman muuta keksinyt uudelleen. Tämä on pitkän linjan väriajattelua.

Aina hurmaava ja superselkeä freelancer-kouluttaja Kaisa Vuorenpää korosti päänahkaa ja hiuksia hoitavien tuotteiden merkitystä. Pohjoismaisen sileän ja lasimaisen hiuksen hyväkuntoisuus edellyttää erityisen tarkkaa huolenpitoa.

Mikko Korpela luo pikakampausta mallilleen.

Mikko Korpela estraadilla blondiensa seurassa.

Vuorenpään lähestymistapa hiuksiin ja kampauksiin on sekä tieteellinen, että taidekäsityömäinen. Oli vaikuttavaa, miten hän huolellisuutta ja tarkkuutta painottaessaan korosti pienimpienkin yksityiskohtien merkitystä.

Esimerkiksi raitoja tehtäessä voi hiuksia ottaa foliolle ”lähestulkoon kolme karvaa kerrallaan”. Eipä ihme, että Vuorenpää on hentojen mutta täsmälleen oikeissa kohdissa sijaitsevien valo- ja värihäivähdysten mestari. Hänen läpikuultavia mutta silti rakenteellisesti vahvoja luomuksiaan tekisi mieli mennä tutkimaan jopa suurennuslasin kanssa.

Jäämme jännityksellä odottamaan, mitä Cutrin kevään mittaan kehittelee kesäkuun 9. päivä Nordic Hair Awards suurtapahtuman päälavalle? Brändin pohjoismainen imago ainakin sopii tapahtuman luonteeseen täydellisesti.

MAINOS