Mainos

Loistelias Global Zoom 2019 -tapahtuma Wienissä

Loistelias Global Zoom 2019 -tapahtuma Wienissä
10. lokakuun 2019 O. Karjalainen
Global Zoom Vienna

10. lokakuuta 2019

Loistelias Global Zoom 2019 -tapahtuma Wienissä

Teksti: Alexandra Malmborg (toim. O.Karjalainen)
Kuvat: Alexandra Malmborg

Lähes 3000 kampaajaa ja kampaamoalan toimijaa kokoontui Itävallan Wienissä vuoden Global Zoom -tapahtumaan. Viikonloppu oli yhtä väriloiston ja inspiraation juhlaa. Jännitystä tarjosi myös toistaiseksi viimeinen Color Zoom Challenge -livekilpailu.

Nahkahousuihin ja dirdnleihin pukeutuneet hattu- ja lettipäiset 133 Goldwellin pohjoismaista kannattajaa avasivat viikonlopun Wienin Rathauskellerissä viettämällä pohjoismaista iltaa Oktoberfest-teemalla. Tarjolla oli aitoa itävaltalaista ruokaa, noppapelejä, tanssia ja laulua. Tunnelma oli katossa, eikä kenellekään jäänyt epäselväksi, että kampaajat odottivat tulevan viikonlopun tapahtumia malttamattomina ja innoissaan.

Janet McNish Kristensen, Kaon Senior Product Manager Color, toivotti kampaajat tervetulleeksi pohjoismaiden Octoberfest-teemailtaan. 

Juhlavieraiden päällä nähtiin monenlaisia tyrolilaishenkisiä asuja.

Suomalaisia edustajia Pohjoismaiden Octoberfest-teemaillassa. 

Messuhallin ensimmäinen päivä alkoi päälavan lämpimällä vastaanotolla. Goldwellin Global Master Agnes Westman ja The Eluminators esittelivät monivärjäystekniikoita uusilla Elumen Play -väreillä. Kao Salon Divisionin Vice President Creative & Communications, John Moroney esitteli vieraille vuoden kuumimman uutisen – Goldwellin uuden konseptin ja style statementin ”Hair, Color, Style”.

”Ilman muutosta emme voi kasvaa”, Johan totesi kertoessaan, että tämän vuoden Color Zoom Challenge jää nykyisessä muodossaan historiansa viimeiseksi.

Kilpailun nimi on tulevaisuudessa Global Creative Awards, ja se tulee koostumaan useista eri kategorioista, joissa lookeja luodaan omien inspiraation lähteiden mukaan. Color Zoom -kokoelma, joka on aiemmin lanseerattu joka toinen vuosi, uudistetaan myös Goldwellin uuden konseptin mukaiseksi. Uusimman, juuri lanseeratun kokoelman nimi on Intrepid Couture Collection 2020 ja koostuu kolmesta eri trendistä: Soft Texture, Future Glam ja Bold Sport.

Color Zoom -livekilpailuun osallistui 11 kampaajaa Pohjoismaista. Kuvassa finalistit ja heidän mallinsa. 

Goldwellin uuden konseptin vanavedessä esiteltiin myös heidän uusin kokoelmansa, Intrepid Couture Collection 2020.

Jännitystä ilmassa vuoden Color Zoomissa

Vuoden Color Zoom Challenge alkoi lippuparaatilla. Yhdeksänkymmentäyksi blondattua mallia istui selät suorina, kun kellot lähtivät käyntiin. Finalisteilla oli kolme tuntia aikaa luoda voittajalookinsa uudelleen. Kolmessa kategoriassa kilpaili kampaajia yhteensä 37:stä eri maasta.

Suomea edustivat AKA Luovan Harri Åkerberg kategoriassa Creative Colorist, Hanna Mäenpää Kampaamo Pinkistä kategoriassa Partner Colorist ja Emina Taipale Bruk Hairdesignista kategoriassa New Talent.

Tänä vuonna kilpailussa oli tarkoitus luoda osallistujien oma tulkinta The Remix Collection 2019 -kokoelmasta. Yleisö riemuitsi finalistien esitellessä toinen toistaan cooleimpia stailauksia ja rohkeampia väriyhdistelmiä. Harvoin tulee nähtyä yhtä kirkasta väriloistoa!

 

Lue myös: Goldwellin ja KMS:n kanssa Global Zoom 18′-tapahtumaan Torontoon

Tämän vuoden kilpailutehtävänä oli luoda oma tulkinta värikkäästä REMIX-kokoelmasta. Tässä kaikki Creative Colorist -kategorian finalistit. 

”Vaikeinta on pysyä rauhallisena kilpailun aikana”, sanoi Color Zoomissa ensi kertaa kilpaillut Harri Åkerberg. Harri odottaa innolla ensi vuoden kilpailua, sillä omien sanojensa mukaan avantgarde on hänen ”juttunsa”.

Hanna Mäenpää osallistui Color Zoom-kilpailuun jo seitsemättä kertaa ja tämä oli hänen viides kertansa finaalissa. Hannan mukaan livekilpailun hermoja raastavin osio on hiustenpesu, sillä pesualtaille saattaa syntyä jonoa.

Emina Taipale, joka osallistui ensimmäistä kertaa kilpailuun, oli jännittynyt ja hiukan hermostunut ennen kilpailua. Tavoitteena on kilpailla uudestaan nyt, kun kilpailun makuun on päästy: ”Olen innoissani saadessani näyttää, mitä todella osaan!”

Hanna Mäenpään malli Partner-kategoriassa. 

Harrin malli Creative Colorist -kategoriassa. 

Fashion ”backward” & fashion forward

Myös illalla lava täyttyi väristä ja juhlahumusta. Wienin historiaa kunnioitettiin avaamalla gaalailta Mozart-pukuihin sonnustautuneiden tanssijoiden johdolla. Päässään heillä oli suuret ja näyttävät kukin ja nukein koristellut kampaukset, joiden takana oli Goldwellin Global Brand Ambassador, itse mestari Mario Krankl. Avausnumeron jälkeen tarjolla oli muotia ja trendejä Intrepid Couture Collection 2020:n ensiesittelyn muodossa. Kokoelma sisälsi rohkeita, mutta hienostuneita värejä, vintage-tyyppisiä leikkauksia sekä pehmeitä, epätäydellisiä muotoja, joissa oli modernia ”särmää”.

Mario Krankl oli luonut illan upeat jättikampaukset. 

Lue myös: Mario Krankl – ”Rakasta sitä mitä teet ja tee se täydellä sydämellä”

Ennen palkintojenjakoa kilpailuun osallistuneet marssivat saliin kantaen lippuja eri puolilta maailmaa. Jännitys kohosi entisestään, kun oli aika julistaa vuoden kolme voittajaa. Upeista kilpailutöistä huolimatta yksikään pohjoismaalainen ei yltänyt palkintopallille. Kultakonfettia satoi sen sijaan Singaporen J Limin, vuoden New Talent -voittajan, Venäjän Irakli Sardalishvilin, Creative Colorist -voittajan ja niin ikään Singaporesta kotoisin olevan Yuijin Hon, vuoden Partner Colorist -voittajan päälle. Iltaa juhlittiin katuruoan, drinkkien ja tanssin merkeissä aamun pikkutunneille asti.

Harri Åkerberg ja malli Solrun Skiple Fjær.

Artists’ Sessions

Maanantaina osallistujat olivat jälleen lavan edessä, mutta tällä kertaa oppimassa uutta ja inspiroitumassa niin kutsuttujen Artists’ Sessionsien kautta. Useista henkilöistä muodostetut luovat tiimit esittelivät uunituoreita kokoelmiaan. Ensimmäisenä vuorossa oli lontoolainen Hare & Bones, joka Sam Burnettin johdolla esitteli uuden Tainted Quartz -kokoelmansa. Seuraavat luomukset olivat itävaltalaisen Mario Kranklin käsialaa, pääosassa kauniit kampaukset. Yleisöä hemmoteltiin balettiesityksellä, isoilla avantgarde-kampauksilla ja kauniilla vaatteilla.

Tämän jälkeen kerrattiin ja läpikäytiin yksityiskohtaisesti edellispäivänä lanseerattu Intrepid, jonka jälkeen M&P otti lavan haltuunsa teknisellä näytöksellä uudesta Reversible-kokoelmastaan. Lopuksi Berliinistä paikalle saapunut ICONO esitteli uusimman kokoelmansa 100k Luxin, joka ammentaa inspiraatiota valosta.  

Mario Krankl ei esitellyt ainoastaan omaperäisiä avantgardehiuksia vaan myös toinen toistaan kauniita kampauksia. 

Tässä Intrepidin lookissa on käytetty ”color illumination”-tekniikkaa (väreillä tehtyjä valoefektejä). Tekniikka häivyttää värien rajat. 

Suurieleiset hyvästit

Illalla koitti Global Zoom Farewell Masquerade Ball -juhlan aika. Upea Hofburgin palatsi toimi taianomaisena ja tunnelmallisena kulissina paikalla olevien kampaajien tanssiaispuvuille ja naamioille. Juhlatilan huoneissa oli tarjolla eri teemojen mukaisia ruokalajeja. Eniten huomiota herätti hedelmillä, kukilla ja glitteriin sonnustautuneella mallilla koristeltu valtava jälkiruokapöytä. Global Zoom ei olisi voinut päättyä upeammin.

Kaon Senior Product Manager Color Janet Kristensen oli tyytyväinen viikonloppuun. Hän toivoi kampaajien vievän mukanaan kotiin erityisesti kolme asiaa: inspiraatiota Intrepidistä ja muista show’ista, motivaatiota ensi vuoden kilpailuja varten sekä hyviä muistoja yhdessäolosta ja hauskanpidosta Kaon tiimin kanssa.

Odotamme jo innolla ensi vuotta, kun Kao Salon Global Experience (joka on tästä lähtien tapahtuman nimi) käynnistyy Amsterdamissa.

Naamiaisjuhlan jälkiruokapöytä oli kerrassaan ainutlaatuinen. 

Upea Hofburgin palatsi oli jäähyväistanssiaisten taianomainen juhlapaikka. 

Päättäjäisillan juhlahumua. 

Päättäjäisillan teemana olivat naamiojuhlat. 

New Talent Category
Pronssi: Courtney Cairns (Yhdistynyt kuningaskunta)
Hopea: Gzno Ooi (Malesia)
Kulta: J LIM (Singapore)

Creative Colorist Category
Pronssi: Fish Lai (Taiwan)
Hopea: Van Dong Luong (Vietnam)
Kulta: Irakli Sardalishvili (Venäjä)

Partner Colorist Category
Pronssi: Yan Yanchoglo (Venäjä)
Hopea: Van Ha Hoang (Vietnam)
Kulta: Yuijin Ho (Singapore)

Stylist’s Favorite Awards
New Talent: Courtney Cairns (Yhdistynyt kuningaskunta)
Creative Colorist: Lauren Roma Hanlon (Yhdistynyt kuningaskunta)
Partner Colorist: Richard Munslow (Yhdistynyt kuningaskunta)

Stylist’s Favorite Awardseissa menestyivät taitavat brittikampaajat kaikissa kolmessa kategoriassa. 

Katso lisää kuvia galleriasta:

MAINOS