Mainos

Great Cut Academy

Great Cut Academy
14. lokakuun 2019 O. Karjalainen
great cut academy

14. lokakuuta 2019

great cut academy – Yksityiskoulutuksen uranuurtaja

Teksti: Kaj Kalin
Kuvat: Kai Sairanen & great cut academy

Tepa Imppolan 1985 perustama yksityinen Parturikampaamokoulu great cut academy on kotimaisen kampaamoalan helmi. Sen oppilaat työllistyvät heti. Laadulla riittää kysyntää.

Kampaamoalan julkinen ammatillinen koulutus muuttui 2018. Muutos tunnetaan sanalla reformi.

Kentällä opiskelijoiden heikko motivaatio- ja osaamistaso on huomattu.

Tällaista taustaa vasten kovatasoinen yksityiskoulu, joka haastattelee ja valikoi tarkasti oppilaansa, erottuu edukseen.

 

Great cut academyssä toimii myös kampaamo, jossa oppilaat perehtyvät asiakastyöhön. 

Great Cut Ademyn koulutusluokka on valoisa ja ilmava

Vaativaa ja käytännönläheistä

Helsingissä toimineista noin kymmenkunnasta yksityiskouluista jäljellä on great cut academy. Tiukka taloudenpito ja vuosissa hioutunut hallinnollinen  osaaminen ovat tuottaneet näkyvää tulosta.

Koulun parturikampaajakoulutus etenee leikkaustekniikka kerrallaan, kunnes kaikki 160 hallitaan. Myös kampaustekniikoiden lukumäärä on vaikuttava: 60. Täällä opiskellaan tosissaan.

Mahdollisuuksia riittää. Työmarkkinoilla kysytty on parturikampaaja-kauneusmeikkaajakoulutus. Tammikuun 2020 alussa alkaa koulutusvalikoimaa täydentävä kosmetologikoulutus. Valoisissa ja sentilleen suunnitelluissa tiloissa on myös parturikampaamo ja kauneushoitola.

Opettajat valvovat joka hetki oppilaiden työskentelyä ja edistymistä. Kaikki tapahtuu välittömässä ja läheisessä vuorovaikutuksessa.

great cut academy sijaitsee Helsingin Annankadulla

Oma oppikirjasarja herättää kunnioitusta. Kirjapinosta ensimmäisinä silmään osuvat mm. Ammattitekniikat, Pesut, Hoidot, Värjäykset, Kemia, Hiusrakenne, Asiakaspalvelu, Markkinointi ja Muoto-oppi. Lisäksi opetuksessa käytetään Sassoon Academyn kirjoja. Kirjat ovat visuaalisia ja havainnollisia. Koulussa, jossa jo lähes puolet oppilaista puhuu jotain toista kieltä äidinkielenään, ratkaisu toimii hyvin.

Vuonna 2002 Tampereelle avautui toinen great cut academy –koulu.

Vuosittain kouluista valmistuu 15-30 oppilasta. Valtaosa on nuoria, jo elämänkokemusta hankkineita aikuisia.

Koulun jälkeen voi suorittaa Hius- ja kauneusalan perustutkinnon tutkintonimikkeellä parturi/kampaaja. Se tapahtuu näyttötutkintona Stadin Ammatti -ja Aikuisopiston kanssa.

”Onneksi yhä useammilla nuorilla on vahva laadun taju. Arvostetaan laatua ja luotettavuutta. Niihin tämä ammatti perustuu”, Tepa määrittelee.

 

Lue artikkeli kokonaisuudessaan Hair Magazinen verkkolehdestä täältä.

Myös maskeerauskoulutus on osa great cut academyn tarjontaa

Tepa Imppola on kampaamo- ja kauneudenalan pioneereja Suomessa.

Artikkeli julkaistiin Hair Magazinen 3. numerossa 2019.

MAINOS