Mainos

Harri Åkerberg

Harri Åkerberg
27. syyskuun 2019 O. Karjalainen
Harri Åkerberg

27. syyskuuta 2019

Harri Åkerberg – Voitontahto ja lahjakkuus palkittiin

Teksti: Kaj Kalin (toim. O.Karjalainen)
Kuvat: Kai Sairanen & Claus Peuckert

Ekologisuus. Kierrättäminen. Kulutuskritiikki. Jotkut maailman ajankohtaisimmista haasteista muodostivat perustan Harri Åkerbergin voittaneelle työlle Nordic Hair Awards 2019 -kilpailussa. Hän on ollut koko elämänsä luova ja samalla kiinnostus matematiikkaan ja kemiaan ovat yhdessä olleet onnistunut yhdistelmä kampaamoalalla. Nyt hän on profiloitunut kokeelliseksi luojaksi, joka uskaltaa testata uusia ilmaisutapoja.

Nordic Hair Awards 2019 -kilpailu oli Suomen juhlaa. Neljä palkintosijaa kahdeksasta ovat saavutus, joka teki vaikutuksen kaikkiin. Kilpailu oli äärimmäisen kovatasoinen. Viimeistään nyt Tanska, Islanti, Norja, Ruotsi ja Suomi todistivat muulle maailmalle, miten upealta näyttää skandinaavinen osaaminen. Tulos aiheutti Suomessa kohun, joka jää Suomen kampaamoalan historiaan. Tieto ”Kööpenhaminan ihmeestä” levisi hetkessä somen välityksellä. Suorastaan uskomattomalta tuntui, että Harri Åkerberg toi kotiin kaksi ensimmäistä sijaa: Nordic Avant Garde Hairdresser of the Year ja Nordic Hairdresser of the Year.

Uskomaton kokemus

Suomessa Harri tunnetaan sitkeänä ja kekseliäänä ammattilaisena, jolla on luja voitontahto. Ensimmäinen voitto tuli jo ensimmäisestä osallistumisesta (Suomen Parturikerho) vuonna 2014. Siitä se lähti. Vaikka kokemusta ja palkintoja on sittemmin kertynyt, oli pohjoismainen tuplavoitto kesäkuussa silti täydellinen yllätys.

”Olen kilpaillut paljon, mutta tämän mittakaavan pohjoismainen voitto oli uskomaton kokemus. Viimeiset pari tuntia ennen tulosten julkistamista olin varautunut siihen, etten tule kuulemaan omaa nimeäni. Olen kilpaillut paljon, ja sekin on osa pelin henkeä. Vuosissa, kovienkin kokemusten kautta, itsetuntoa on koottu ja rakennettu kilpailukuntoon. Tämän tason sijoittuminen ja arvostus on todella uskomaton ja vahvistava kokemus.”

 

Voit lukea artikkelin kokonaisuudessaan lehdestämme – klikkaa tästä!

 

Artikkeli julkaistiin Hair Magazinen 3. numerossa 2019.

Harri Åkerberg muotoilemassa malli Astrid Stillin hiuksia – Nordic Hair Awards 

Harri Åkerberg ja malli Astrid Still

MAINOS