Mainos

Innovatiivinen tukkuliike Jemex

Innovatiivinen tukkuliike Jemex
22. kesäkuun 2018 bal@freemindsmedia.com
Jemex

22. kesäkuuta 2018

Innovatiivinen tukkuliike Jemex

Kuvat ja teksti: Jemex (toim. Suvi Pölönen)

Raumalla keväällä 2017 startannut Jemex on tukkuliike, jota yrittäjät Eero Perälä ja Merle Säävuori tekevät aatteella, jossa innovatiiviset toimintamuodot hyödyttäisivät sekä kampaajia, kuluttaja-asiakkaita, että oppilaitoksia.

Jemexin sisäänkäynnillä pienet yksityiskohdat nappaavat huomion.

Jemexin sisäänkäynnillä pienet yksityiskohdat nappaavat huomion.

Jemex Oy tarjoaa palveluita sekä kuluttaja- että tukkuasiakkaille. Valikoimiin kuuluvat hiustenhoito- ja muotoilutuotteet, koneet, laitteet ja tarvikkeet, ammattikemia, ripsitarvikkeet sekä myös fysiopuolen tuotteet, kuten hierontapöytäpaperit, rasvat ja öljyt.

Yritystä pyörittävät isä ja tytär, Eero Perälä ja Merle Säävuori. Yritys on kasvanut nopeasti ja uusia, isojakin asiakkuuksia on saatu. Tähän on syynsä, sillä työnteko ja yrittäjyys on Eerolle ja Merlelle elämäntapa.

Jemexin taustalla ovat isä ja tytär, Eero Perälä ja Merle Säävuori

Jemexin taustalla ovat isä ja tytär, Eero Perälä ja Merle Säävuori.

Jemex Oy on vielä nuori yritys, se perustettiin maaliskuussa 2017. Kesäkuussa 2017 Jemex muutti Kauppakeskus Potkuriin Raumalla. Liike on pyritty sisustamaan niin, että siellä on viihtyisää ja mukavaa asioida. Liikkeestä ei haluttu perinteistä tukkua, jossa on ainoastaan tavaraa metrikaupalla, vaan siitä haluttiin olohuonemainen. Sisustukseen on lisätty hauskoja yksityiskohtia liikettä sekä asiakkaita piristämään.

Liikkeen yhteydessä on myös kuluttajien puoli, jossa myydään tuotteita kuluttajille. Paikallisten kampaajien kanssa tehdään yhteistyötä niin, että kuluttaja-asiakkaan halutessa ostaa jonkin tuotteen, esimerkiksi suoristusraudan tai kihartimen, kampaaja voi ohjata asiakkaan Jemexiin ostoksille ja saada provikkaa kuluttajan ostoista. Systeemi syntyi kun Perälä ja Säävuori huomasivat, että monet kuluttaja-asiakkaat tulivat ostoksille, koska heidän kampaajansa olivat ohjeistaneet heidät Jemexiin. Jemexillä on laaja valikoima koneita, laitteita, harjoja ja kampoja, joita useimmat kampaajat eivät itse myy, tästä syystä provikka systeemi on todettu hyväksi kaikkien kannalta.

Jemex sijaitsee kauppakeskus Potkurissa Raumalla.
Jemex sijaitsee kauppakeskus Potkurissa Raumalla.

Jemex on erikoistunut hiusalan oppilaitoksiin ja tavoitteena onkin saada lähivuosina asiakkuuksia lisää oppilaitoksista kautta maan. Oppilaitokset ovat asiakkuuksina haastavia ja tilannetta vaikeuttavat entisestään alati muuttuvat opetussuunnitelmat, jotka hankaloittavat huomattavasti myös opettajien työskentelyä. Haluamme satsata opiskelijoihin ja oppilaitoksiin, sillä tällä hetkellä valmistuvista vain hyvin pieni osa jää alalle ja uskomme, että tähän asiaan pystytään ainakin joltain osin vaikuttamaan oikeanlaisilla, hinta-laatusuhteeltaan hyvillä tuotteilla ja tarvikkeilla sekä riittävällä ohjeistuksella tarvikkeiden huoltoa ja käsittelyä koskien. Ymmärrämme, että tilanne on opettajien kannalta erityisen hankala esimerkiksi aloituspakettien suhteen; on tehtävä päätöksiä muiden puolesta, priorisoitava tärkeimpiin asioihin ja tuotteisiin ja saatava vielä hinta mahdollisimman alas. Ja tämän lisäksi sitten vielä hoidettavana on tietenkin se päätyö, eli opetustyö. Tavoitteenamme on olla apuna tässä prosessissa niin, että oppilaitoksiin saadaan aina heidän tarpeitaan parhaiten vastaavat tuotteet edullisesti ja opettajat voivat keskittyä opettamiseen.

Jemex

Seuraava etappi liiketoiminnassa on verkkokaupan avaaminen. Tavoite on saada verkkokauppa auki kesäkuussa. Verkkokaupan myötä asiakaspiiriä voidaan laajentaa ja valikoimiin ottaa mahdollisesti myös uusia tuotteita. Myös yhteistyö muiden tukkureiden kanssa kiinnostaa. Uskomme, että tukkurien välinen yhteistyö edistäisi ja parantaisi myös kampaajille tarjottavia tuotteita ja palveluita. Näin ehkä pystyttäisiin tarjoamaan ”enemmän ja parempaa” kampaajille alati muuttuvassa ympäristössä ja vastaamaan paremmin ajan haasteisiin.