Mainos

Jari Laamanen – Huippukouluttaja ja herrasmies

Jari Laamanen – Huippukouluttaja ja herrasmies
8. helmikuun 2018 bal@freemindsmedia.com

08. helmikuuta 2018

Jari Laamanen – Huippukouluttaja ja herrasmies

Onnellinen mies. Se on ensimmäinen vaikutelma Jari Laamasesta. Tämä kaveri kulkee omia polkujaan. Laamasen seurassa alkaa nopeasti uskoa, että kaikki on mahdollista. Itsetuntokin kohoaa. Ei siis mikään ihme, että hän on kotimaisen hiusalan kouluttajalegenda. Hänessä on karismaa ja luontaista auktoriteettia. Ja ripaus Indiana Jonesia. 

Jari Laamanen

Jari Laamanen tunnetaan karismaattisena huippukouluttajana.

Keittiön pöydällä on paljon paperia. Ne näyttävät Exel-printeiltä. Työn alla on L´Oréalin koulutuskalenteri. Sarakkeet ovat täynnä kirjoitusta. Vuodesta näyttää tulevan tiivis.

”Tämä on mukavaa! Teen ohjelmat ja päätän, missä olen milloinkin. Tästä tulee hyvä vuosi. Kohokohta on kevään L´Oréal Goes Ruka Vol. 4. Ja lisäksi on kaikkea muuta jännää.” 

Mutta miten tähän on tultu?

Kaikki taisi alkaa siitä, kun Jari kävi hiihtolomilla Helsingissä ja vieraili Inkeri Harrin salongissa Tapiolan Heikintorilla. Siellä työskentelevä Seppo Yrtti oli äidin serkku ja sittemmin Cutrinin pitkäaikainen kouluttaja. Kuten myöhemmin myös Karateliiton toimitusjohtaja. Hän innosti poikaa alalle. Sisätyötä, naiskauneutta ja  tyyliä, kannattaa harkita! 

Värtsilän metsissä viihtyvä poika oli ajatellut ryhtyvänsä metsäteknikoksi. Yhdeksännen luokan jälkeen Jarilla oli jo harjoittelijan paikka Enso Guzeitilla. 

Koulun ammatinvalintatunnilla hän oli silti ilmoittanut ykkösvaihtoehdoksi kampaajan. Tapiolan tyylikäs salonki ja sen ilmapiiri oli tehnyt vaikutuksen. Kun toukokuussa koitti yhteishaun aika, kaverit pyrkivät puhelinasentajaksi. Niin myös Jari. Toisin kuin moni muu, hänet hyväksyttiin.

”Ala on aika selvästi jakautunut. Osalla menee todella hyvin: ammattitaitoista henkilökuntaa on saatavilla ja palveluista perittävä hinta on riittävällä tasolla. Toisaalta jotkut kärsivät pätevän henkilökunnan puutteesta ja tämä luonnollisesti haittaa liikkeen kehitystä”, Jari sanoo.

Liian isot kädet

Työpaikasta ja äidin epäilyistä huolimatta Jari aloitti puhelinasentajan opinnot. Teki hyvää päästä vähän suurempiin kuvioihin Joensuuhun.

”Parin ensimmäisen viikon aikana tutustuin muihin opiskelijoihin. Osa oli kampaaja-parturilinjalla. Kuulin, mitä kaikkea kivaa siellä tapahtuu. Siellä tehtiin käsillä, mutta me päntättiin matikkaa ja fysiikkaa. Se ei tuntunut yhtä kivalta”, Jari kertoo.

Sitten Jari kuuli, että kampaajalinjalta oli vapautunut paikka. Seuraavana yönä oli vaikea nukkua. Hän halusi vaihtaa linjaa. Heti aamulla hän oli koulun toimistossa. Päivä oli elokuun viimeinen päivä vuonna 1977.

Uudet opinnot uudella linjalla alkoivat iltapäivällä kello kaksi. Sinä keskiviikkoiltana, kuten aina ennen, hän ei käynyt katsomassa mummoaan Joensuun sairaalassa.

Asia paljastui kotona viikonloppuna. Äiti arvasi heti, mitä oli tapahtunut. Jotain tärkeämpää oli tullut kuvioihin. Äiti tokaisi, ettei pojasta tulisi koskaan kunnon kampaajaa, koska hänellä oli liian isot kädet.

Lue koko artikkeli täältä

Jari Laamanen

Jari Laamasen taidonnäytteitä.

Artikkeli jatkuu – lue koko artikkeli näköislehdestämme


MAINOS