Mainos

Johanna ja Tonny – Uutta luova unelmapari Tampereelta

Johanna ja Tonny – Uutta luova unelmapari Tampereelta
30. marraskuun 2018 bal@freemindsmedia.com

30. marraskuuta 2018

Johanna ja Tonny – Uutta luova unelmapari Tampereelta

Johanna ja Tonny Hernesniemi ovat oloissamme ainutlaatuinen Dream Team. Design Paja on esimerkki viimeisen päälle toteutetusta brändiajattelusta. Ja sen ovat huomanneet myös asiakkaat. Täydellisesti leikatut hiukset ja mittojen mukaan toteutetut sisustukset ovat vastustamaton yhdistelmä. Kaikki perustuu selkeyden, kauneuden ja käytännöllisyyden liittoon.

Johanna ja Tonny Hernesniemi Design Pajasta
Johanna ja Tonny Hernesniemi Design Pajasta.

Rauhassa ja ajatuksella
Uudistunut Design Paja sijaitsee Tampereen Pyynikintorin itäreunalla. Tammerkontu -nimisen rakennuksen on suunnitellut 1929 arkkitehti Martti Välikangas. Talossa on italialaisen arkkitehtuurin vaikutteita ja Tampereen kauneimmaksi mainittu piha suihkulähteineen.

Design Pajan valoisa tila on jaettu kevyellä, kattoon ja lattiaan tuetulla seinäelementillä. Huonetilan toisella puolella leikataan hiuksia ja toisella suunnitellaan sisustuksia ja remontteja.
Myymälän design-kalusteet ja sisustustuotteet on valittu huolella. Huonekalut, valaisimet, tekstiilit ja kekseliäät lahjatavarat ovat huippulaatua. Sama pätee hiustuotteisiin.

Design Paja

Design Paja
Kampaamon leikkauspisteet ovat kevyesti sisustetut ja asiakas voi ihastella ikkunan ääreen aseteltuja desihnhuonekaluja.

Täällä ei pyritä nopeuteen. Asiat tehdään kaikessa rauhassa. Johanna ja Tonny perustavat työnsä kuunteluun, ajatteluun ja yhdessä oivaltamiseen.

He eivät mielellään puhu asiakkaista, vaan ihmisistä. Moni on hyvä tuttu tai ystävä lähes 20 vuoden ajalta. Tonnyn ajanvarauskirja on täynnä kuukausia eteenpäin. Johannan maine sisustussuunnittelijana ei rajoitu vain Pirkanmaahan. Eikä ihme: hän hallitsee myös sisustamisen vaativimman kuninkuuslajin eli remontit.

Design Paja

Design Pajan pesupaikoilta näkee suoraan Johannan sisustusarkkitehtuuriyrityksen studioon.
Design Pajan pesupaikoilta näkee suoraan Johannan sisustusarkkitehtuuriyrityksen studioon.

Näkyvää ajattelua
Aluksi Johanna ja Tonny olivat toistensa asiakkaita. Tonny leikkasi Johannan hiuksia ja osti Johannalta sisustussuunnittelua. Kaikki meni nappiin heti.

”Halusin ilmaista ympäristöni välityksellä, millaista hiusmuotoilua teen. Johannan lahjakkuudella yritysilmeen muutos onnistui. Vuoden kuluttua hän suunnitteli uuden asuntoni. Tai siis tulevan yhteisen asuntomme. Johanna loi kaiken, seinien purkamisesta alkaen. Siitä se lähti”, Tonny muistelee.

Design Pajan tunnuslause kertoo kaiken: Design on näkyväksi tehtyä ajattelua.
Design Pajan tunnuslause kertoo kaiken: Design on näkyväksi tehtyä ajattelua.

Vähemmän on enemmän, myös hiusmuotoilussa. Design Pajan tunnuslause kertoo kaiken: Design on näkyväksi tehtyä ajattelua. Niinpä molemmat ovat myös tunnustettuja Sassoon-hiustyön osaajia. Tarkkaa silmää ja kättä sekä psykologista oivallusta vaativat leikkaukset ovat Tonnyn mestaruuslaji.

Johannan taustalta löytyy myös tekstiili-ja vaatetusalan, sisustuksen ja esinemuotoilun tutkinnot. Molemmat ovat myös tunnustettuja valokuvaajia. He ihailevat 1930-luvun alussa vaikuttaneen
Bauhaus-taidekoulun estetiikkaa.

Lue koko artikkeli Hair Magazinen joulukuun numerosta

Teksti: Kaj Kalin
Kuvat: Kai Sairanen

Design Paja


MAINOS