Mainos

Kansainvälisesti kotimainen Prof

Kansainvälisesti kotimainen Prof
25. syyskuun 2018 bal@freemindsmedia.com

25. syyskuuta 2018

Kansainvälisesti kotimainen Prof

Tampereen katuja myllätään. Kaikkialla rakennetaan nyt uutta Mansea. Kun Hämeenkadulta kulkee Satakunnankadulle, melu lakkaa. Tyylikkään tiilitalon kulmassa sijaitsee Prof. Kampaamossa on yhdeksän työntekijää ja kymmenen tuolia. Paikan vetäjä ja taiteellinen johtaja Antti Moilanen on suunnitellut kampaamon, joka voisi olla Bauhaus-taidekoulusta valmistuneen arkkitehdin unelmastudio. 

Antti Moilanen Prof-kampaamon tyylikkäällä pesupaikalla.

Perinteet velvoittavat

Profin historia ulottuu Jari Laamasen ja Jari Kankaan vuodenvaihteessa 2007-2008 perustamaan Profiin. Antti mietti samaan aikaan työkaverinsa kanssa oman liikkeen perustamista Tampereelle.

”Profin ideologia vastasi omaa visiotamme, otimme yhteyttä Laamaseen ja ehdotimme Profin perustamista Tampereelle”, Antti toteaa. Tampereen Prof starttasi huhtikuun kahdeksas 2011. Kun Helsingin Prof sulki ovensa alkuvuodesta 2013, ostettiin nimen ja brändin oikeudet Tampereelle. Vuoden 2018 alusta Antti on pyörittänyt Profia yksin, entisen yhtiökumppanin muutettua Helsinkiin.

Laamasen ja Kankaan ideoista alkanut Prof jatkaa elämäänsä parhaissa mahdollisissa käsissä. Kun Anttia kuuntelee, tulee usein tunne kuin istuisi Jari Laamasen kanssa saman pöydän ääressä. Antin puhetavassa ja kokonaisvaltaisessa innostuksessa on niin paljon samaa, että alkaa epäillä heillä olevan samoja geenejä. Voi olla, että onkin; hyvin lahjakkaat ja luovat ihmiset muistuttavat toisiaan.

”Aika isoihin saappaisiin tässä on astuttu. Se velvoittaa. Mutta ehkä tässä jalat kasvavat vielä niihin mittoihin”, Antti sanoo.

Antti Moilanen ei ainoastaan jatka Profin perintöä, vaan on luonut Profin uudelleen, oman näköisekseen. Yritys kasvaa hallitusti ja sen maine leviää. Brändi on luja kuin mikä. Toistaiseksi toimitaan kuitenkin vain Tampereella.

Prof sijaitsee Tampereella Satakunnankadulla tyylikkäässä tiilitalossa.

Lujalla pohjalla

Antti aloitti ammattikoulussa Varkaudessa, tuli työharjoitteluun Tampereelle ja jäi sinne töihin. Hän oli vuoden Tampereen Työväenteatterin palveluksessa ja pääsi Toni & Guyn oppiin Bathiin. Neljän brittivuoden aikana taidot hioutuivat. Kun tähän yhdistetään vielä Sassoon kouluttautuminen ja yhteistyö Mazzella & Palmerin kanssa, on selvää, että Antti Moilanen on Pro; täysverinen ammattilainen.

Ammatillisen peruskoulutuksensa lisäksi Antti on opetellut kolme muuta teknistä perustaa. Sama asia, hiusten muotoilu, on siis opeteltu neljästä eri näkökulmasta. Kaiken tämän voi tiivistää termiksi ”precision cutting”, täsmä- ja tarkkuusleikkaus.

Vain pieni osa kampaajista innostuu viimeisilleen hiotusta teknisyydestä ja sen jatkuvasta kehittämisestä, joka on täällä arkipäivää. Ehkä siksi fiilis tässä yrityksessä muistuttaa niin paljon tyypillisen arkkitehti- tai designtoimiston ilmapiiriä.

Antti Moilanen on suunnitellut näyttävän Prof-kampaamon.

Profissa seurataan omaa koulutusjärjestelmää. Hinnasto on jaettu neljään eri tasoon. Palvelun hinta määräytyy koulutus- ja kokemustason mukaan. On selvää, että täällä myös hinnaston ensimmäisen tason kampaaja on asiakkaan kannalta varma valinta.

Tärkein perusta kuitenkin on tiimi, joka Profissa työskentelee. Jokainen on arvokas ja jokaisen mielipidettä kuunnellaan. Liikkeen myymäläpäällikkö Saara Häggman hoitaa myös yrityksen taloushallinnon ja vastuu uusien tekijöiden koulutuksesta jaetaan kokeneempien työntekijöiden kesken.

Lue lisää Hair Magazinen 4. numerosta.

Teksti: Kaj Kalin
Kuvat: Kai Sairanen


MAINOS