Mainos

Kuinka pitää sakset terävänä

Kuinka pitää sakset terävänä
25. tammikuun 2019 bal@freemindsmedia.com

25. tammikuuta 2019

Kuinka pitää sakset terävänä

Saksien ei pitäisi tarvita teroitusta joka kolmas kuukausi. Kuinka pitkään sakset pysyy terävänä riippuu niiden laadusta, sekä tavasta jolla saksia käytetään. Lue kuinka pitää saksien terä kunnossa.

Pidä sakset terävänä

Hyvälaatuiset sakset tarvitsevat vähemmän teroittamista, mutta vaikka olisi sijoittanut hyvälaatuisiin saksiin on silti hyödyllistä tietää kuinka minimoida saksien tylsymistä, sillä saksien valmistajat varoittavat että jatkuva teroitus lyhentää saksien elinikää. Jokainen teroituskerta lisää saksiin käytettyä summaa, siksi pitkällä tähtäimellä kannattaa välttää edullisimpien saksien hankkimista. Pidä myös mielessä, että teroituksessa mageilla pinnoitteilla koristellut sakset menettävät pinnoitteen teristä.

Saksien teroittamista ei kuitenkaan pidä vältellä, sillä tylsillä saksilla leikkaaminen rasittaa käsiä ja ranteita, eikä tylsillä saksilla tietenkään saa tarkkaa leikkausta. Jos hiukset rouskuvat leikatessa tai ne työntyvät pois terien välistä, on aika viedä sakset teroitettavaksi.

Sakset käytössä
On monta tapaa joilla ylläpitää terävyyttä. Tärkeintä on käyttää saksia ainoastaan hiusten leikkaamiseen. Leikatessa ei tulisi vääntää saksien teriä lähemmäs samalla kun niitä painaa alas, sillä terät tylsyvät, mikäli niiden reunat vääntyvät yhteen niin että ne ’leikkaavat’ toisiaan.

Koska kemikaalit voivat syövyttää teriä, tulee ne puhdistaa mikäli on leikannut hiuksia joissa on kemikaaleja esimerkiksi permiksen tai värjäyksen jäljiltä.

Kampaamossa kannattaa olla pari kappaletta yleissaksia, jottei kukaan päädy valitsemaan kampaamosaksia erilaisten putelien ja kuittien leikkelyyn.

Huoltaminen
Sakset puhdistetaan päivän päätteeksi, jotta niihin kertynyt lika ja hiustuotteet eivät jää kovettumaan teriin. Kun sakset leikkaavat kuivuneen hiustuotteen läpi ohut terävä reuna saattaa rikkoontua.

Puhdistamiseen voi käyttää siihen suunniteltuja puhdistustuotteita tai pelkästään vettä ja liinaa. Lisäksi kannattaa muistaa lisätä voiteluainetta saksiin kerran viikossa jotta niiden operointi on kitkatonta.

Säilyttäminen
Saksien huolellinen käsittely on välttämätöntä käytössä sekä säilyttämisessä. Hyvälaatuinen suojakotelo pitää sakset turvassa kolhuilta ja vaurioilta, kun niitä liikuttelee muiden työkalujen kanssa.

Teksti: Suvi Pölönen


MAINOS