Mainos

Löydä oikeat työntekijät kampaamoosi tai parturiliikeeseesi

Löydä oikeat työntekijät kampaamoosi tai parturiliikeeseesi
6. marraskuun 2019 O. Karjalainen

06. marraskuuta 2019

Löydä oikeat työntekijät kampaamoosi tai parturiliikkeeseesi

Teksti: Hair Magazine, toim. O.Karjalainen

Toimipaikan omistajan on kyettävä kokoamaan täydellinen työntekijätiimi. Se voi olla vaikeaa, mutta annamme tässä pari hyvää vinkkiä.

Työhakemus

Etsi hyvin kirjoitettu, napakka hakemus, joka osoittaa hakijan perehtyneen työpaikkaan. Suomen kielen ei tarvitse olla täydellistä, mutta hakemuksen tulee osoittaa, että hakija on järjestelmällinen, aloitekykyinen ja kiinnostunut yrityksestäsi. Hakijalla tulee myös olla hyvä ansioluettelo – jossa mieluiten on tärkeimmät asiat ensimmäisenä. Kokemuksen, koulutuksen ja harrastusten on mahduttava kahdelle sivulle. Ota lisäksi selvää, onko hakijalla sellaisia kiinnostuksen kohteita, jotka hankaloittaisivat työntekoa juuri sinun toimipaikassasi.

 

Ensivaikutelma ratkaisee

Miten hakija vastaa puhelimeen – vastaako hän ammattimaisesti, vai onko hänellä ammattimainen puhelinvastaaja? Vastaako hän viesteihisi?

On tärkeää, että hakijat ainakin muistavat, kenelle ovat lähettäneet ansioluettelonsa ja että he kuulostavat iloisilta, kun otat heihin yhteyttä.

 

Ota selvää…

Etsi ammattilaisia, jotka eivät ole vain läpikulkumatkalla ja jotka osoittavat haluavansa kehittyä urallaan sinun yrityksessäsi. On tärkeää, että hakijat pystyvät toimimaan tiimin osana, että heillä on hyvät kommunikaatiotaidot ja että he pystyvät vaistoamaan asiakkaiden tarpeet. Tämän lisäksi on varmistettava, että hakija tietää, miten vaativaa on työskennellä vilkkaassa toimipaikassa.

Tärkeitä kysymyksiä työhaastattelussa

  • Mitä odotuksia/toiveita/suunnitelmia sinulla on, ja miten olet ajatellut toteuttaa ne?
  • Miksi haluat lähteä nykyisestä työstäsi?
  • Jos soitan nykyiselle työnantajallesi ja pyydän suullista suositusta, mitä hän kertoo sinusta?

 

Ajattelemisen arvoista:

  • Tietääkö hakija, minkä tyyppisiä asiakkaita juuri sinun toimipaikassasi käy?
  • Tunteeko hakija uusimmat värit ja muotoilutekniikat?
  • Onko hakija hyvin pukeutunut, ja tunteeko hän nykyiset muotitrendit?

 

Toivottavia vastauksia

  • Positiiviset ja itsevarmat vastaukset – hakijat, jotka pitävät alasta ja pystyvät antamaan esimerkkejä.
  • Asianmukaiset vastaukset – kuunteleeko hakija tarkasti, mitä kysyt?

Tästä saa käsityksen siitä, kuuntelisivatko he asiakkaiden todellisia toiveita.

  • Rehellisyys – Hakijan ansioluettelon ei tarvitse olla täydellinen. Kaikkien työhistoriaan mahtuu poikkeuksia tai töitä, joista he eivät erityisemmin ole pitäneet. Painota siksi aina rehellisyyttä.

 

Työhaastattelun jälkeen

Kun olet valinnut hakijan, jonka uskot parhaiten sopivan toimipaikkaan, hänet on hyvä ottaa päiväksi ”koekäyttöön”. Näin näet, miten hän käyttäytyy asiakkaiden ja muiden työntekijöiden kanssa.

Vie tulokas mielellään sosiaalitiloihin yhden tai kahden muun kanssa, jotta voitte keskustella rennosti kaikesta mahdollisesta (esim. perheestä, matkoista ja harrastuksista). Näin saat selville paljon hänen luonteestaan ja elämästään yleensä sekä myös erittäin hyvän käsityksen siitä, sopiiko hän toimipaikkaan ja tiimiin.

 

Sopivan työntekijän etsiminen

Kun olet määrittänyt, minkä tyyppistä työntekijää etsit ja millaiset ominaisuudet hänellä olisi hyvä olla, voit käyttää oikean henkilön löytämiseksi monia eri kanavia. Sopivia kanavia ovat esimerkiksi ammattilehdet, alaan liittyvät sivustot ja sähköiset työnhakuportaalit.

 

 

Lue myös: Sosiaalinen vastuu – luo työntekijöillesi suuntaviivat

MAINOS