Mainos

Älä unohda nesteytystä työn keskellä!

Älä unohda nesteytystä työn keskellä!
24. heinäkuun 2019 bal@freemindsmedia.com

24. heinäkuuta 2019

Älä unohda nesteytystä työn keskellä!

Teksti: Camilla Svensson (toim. Suvi Pölönen)

Monet kampaajat kehittävät työpäivän aikana päänsäryn, väsymystä tai jopa kärsivät huimauksesta. Usein syynä on elimistön kuivuminen. Vesi on helppo ja edullinen ratkaisu ongelmaan. Muista kuitenkin juoda vettä pienissä erissä, jotta se ehtii imeytyä.

Kiireisinä päivinä kampaamossa ei välttämättä ehdi mietiskellä ruokailuja tai varsinkaan nesteytystilannettaan asiakkaiden välissä.

Ihmisen kehonpainosta 50-70% koostuu vedestä, tämän tason ylläpitäminen vaatii että muistaa nesteyttää tasaisin väliajoin. Ruuasta saa vettä runsaasti, joistain ruuista enemmän kuin toisista (esim. keitetyt, höyrystetyt ruuat ja keitot). Mutta jos ei syö keittoa, niin luultavasti tarvitsee myös juoda nesteitä, noin 2 litraa, tai enemmänkin mikäli kampaamossa on kuuma. Kahvin juomisen vähentäminen voi auttaa myös toistuvissa päänsäryissä ja väsymyksessä.

Kerrataanpa mihin toimintoihin keho tarvitsee vettä: vesi muunmuassa kuljettaa ravinteet soluihin, sekä on välttämätöntä ruuansulatuksen toiminnalle, ylläpitää verenpainetta ja kehon lämpötilaa, ylläpitää hengitysteiden normaalia tilaa, ja voitelee niveliä.

Veden tarve vaihtelee ihmisen toiminnan mukaan, fyysistä työtä tekevän kannattaa juoda enemmän. Mutta, ei kannata kulauttaa monta lasillista kerralla, sillä suolisto ei ehdi imeyttämään kaikkea niin nopeasti, mikä aiheuttaa vessassa juoksemista. Kannattaa juoda kerralla 0,5-0,8 dl, Eli noin yhden tai kahden kulauksen verran.

Vinkkejä kuinka pitää keho nesteytettynä:

  • Maustettu vesi virkistää, ja sitä on helppo vaihdella. Osta kerralla viikoksi useampi hedelmä ja yrtti. Niistä riittää koko viikoksi kokeiltavaa. Maustevesi kannattaa tehdä työpäivän päätteeksi, jotta maku on liuennut veteen kunnolla ennen seuraavaa työpäivää.
  • Suosittelemme tehokkaaseen nesteytykseen supersuosittua Puhdistamon elektrolyyttijauhetta, joka ravitsee ja on siksi välillä parempi vaihtoehto kuin vesi.
  • Juo vissyä! Sodastream työpaikalla helpottaa pullojenraahausurakkaa.
  • Hankkikaa kampaamoon iso kannellinen vesikannu (makuvettä varten) ja vesipullot. Lasiset tai teräksiset vesipullot ovat varmaankin se terveellisin vaihtoehto. Hair Magazinen toimituksen tiloissa on käytössä tosi käteviä Retap-pulloja.
  • Jos on todella hifistelijä tai kova tarve nesteyttää, voi laittaa itselleen hiljaisen hälytyksen kännykkään puolen tunnin välein tai vaikka asiakkuuksien välille, jotta muistaa nesteytyksen. Muistakaa, nesteytys tehdään hitaasti mutta varmasti!

MAINOS