Mainos

Nordic Hairdresser of the Year 2019: Harri Åkerberg

Nordic Hairdresser of the Year 2019: Harri Åkerberg
13. kesäkuun 2019 sup@freemindsmedia.com

13. kesäkuuta 2019

Nordic Hairdresser of the Year 2019: Harri Åkerberg

Teksti: Camilla Svensson & Kaj Kalin
Kuvat: Claus Peuckert & Kai Sairanen

Harri Åkerberg, A.K.A Luova, Helsinki, on ensimmäinen Nordic Avant-garde Hairdresser of the Year 2019 -voittaja sekä pääpalkinnon, Nordic Hairdresser of the Year 2019 -voittaja. Harri kertoi fiiliksensä voitosta.

Kuva: Kai Sairanen

“Anna luovuutesi virrata vapaasti ja luo uniikki, kaunis ja progressiivinen look.” Näin ohjeistettiin Nordic Avant-garde Hairdresser of the Year -sarjaa. Kahdeksan pohjoismaista finalistia valikoitui finaaliin 9. kesäkuuta Kööpenhaminassa

Kaikki 30 finalistia neljästä live-sarjasta suoriutuivat upeasti finaalityön esittelystä tuomaristolle sekä yleisölle. Kilpailu oli kovaa, mutta jokaisen kategorian saattoi voittaa vain yksi.

Illan palkintonäytöksessä palkittiin ensimmäinen Nordic Avant-garde Hairdresser of the Year sponsored by Aveda, jonka voitti Harri Åkerberg, A.K.A. Luova, Suomi. Harrin look keräsi myös suurimman kokonaispistemäärän live-sarjoista, ja näin hän voitti myös pääpalkinnon Nordic Hairdresser of the Year sponsored by Cutrin!

Hair Magazine pääsi jututtamaan Harria pikaisesti ennen kuin hänet päästettiin juhlimaan voittojaan.

”Olen kilpaillut paljon, mutta tämän mittakaavan pohjoismainen voitto on uskomaton kokemus. Viimeiset pari tuntia ennen tulosten julkistamista olin varautunut siihen, etten tule kuulemaan omaa nimeäni. Olen kilpaillut paljon, ja sekin on osa pelin henkeä.”

Onneksi, hän kuuli nimensä, kaksikin kertaa. Vaikka hänelle on kertynyt paljon palkintoja ja pokaaleja aiemmista kilpailuista, tämä palkinto on kuitenkin hänelle merkittävä.

“Vuosissa, kovienkin kokemusten kautta, itsetuntoa on koottu ja rakennettu kilpailukuntoon. Tällainen sijoittuminen ja arvostus on todella uskomaton ja vahvistava kokemus.”

Harrin finaaliin valittu look.

Kampaaja: Harri Åkerberg
Kampaamo: A.K.A. Luova
Makeup Artist: Salli Timlin
Malli: Astrid Still
Kuva: Harri Åkerberg

Harrin Nordic Hair Awards and Expossa jälleenluoma kilpailulook. Kuva: Claus Peuckert

Tuomariston motivaatio:

“Nordic Avant-garde Hairdresser of the Year -voittaja löysi keinon luoda hauska avant-garde kampaus ympäristöystävällisellä, eteenpäinkatsovalla aatteella. Toteutus oli poikkeuksellinen, sisältäen kauniin, luovan äänen”.

On ilmiselvää että tuomaristo oli erityisen vaikuttunut Harrin ympäristöystävällisestä asenteesta hiustaiteen luomisessa.

”Pelkkä tekninen taito ei riitä, kokonaisuuden perustana on oltava kysymys Miksi? Ja tarina! Tämän hetken tärkein asia on ekologia ja kierrätys. Kuluttamiseen on asennoiduttava kriittisesti. Nämä asiat ovat kilpailutyöni taustalla.”

Tapa, jolla Harri loi lookin oli tavallisesta hyvin poikkeavaa.

”Kaiken lähtökohta on Wellan vanha värikartta, jonka pomoni oli heittämässä roskiin. Irrotin näytetupsut kartasta ja yhdistelin ne revontulimaiseksi ja metallinhohtavaksi kokonaisuudeksi. Mallin vaatteetkin on ostettu käytettyinä.”

Kuva: Claus Peuckert

Ympäristöystävällinen ajattelutapa seurasi läpi lookin. Harri antoi uuden elämän asiakkaiden vanhoille hiuslisäkkeille ja sävytti ne eri väreillä. Jopa mallin asu oli kierrätetty.

Vanhojen materiaalien käyttö ei ole millään tavalla oikotie ylelliseen lopputulokseen.

”Kampaukseen tein hiuksista umpisolmuja yli seitsemän ja puoli tuntia. Niiden purkaminen vei pari tuntia. Puolisoni Joni toimi kärsivällisenä assarina ja mallini teki aivan mieletöntä työtä. Kiitos siis myös kotijoukolle!”

MAINOS