Mainos

NOTE. tsekkaa tulevaa

NOTE. tsekkaa tulevaa
25. tammikuun 2019 bal@freemindsmedia.com

25. tammikuuta 2019

NOTE. tsekkaa tulevaa

Turkulainen NOTE. vietti ensimmäiset synttärinsä. Tunnelma oli riittävän outo, jotta pystyi olemaan varma, että kyse oli jostakin todella uudesta. Nyt koettu on todennäköisesti useamman kampaamon arkea viimeistään kymmenen vuoden kuluttua. Jonkun pitää vain olla ensimmäisenä muita rohkeampi.

NOTE.Open House antoi ensimakua uuden kulttuurin kampaamosta.
NOTE.Open House antoi ensimakua uuden kulttuurin kampaamosta.

NOTE.Open House oli tajuntaa laajentava freestyle -pläjäys. Ilta ei todellakaan ollut mikään tyypillinen kampaamo-ilottelu. Vaikka tarjoilu pelasi. Ja soittolista oli täydellinen. Videoklipeistä puhumattakaan.

Pääosassa olivat mallien ja vieraiden persoonallisuudet. Sekä NOTE:n uudet työntekijät. Kyse oli älystä, yhteiskunnallisesta aktiivisuudesta ja monimuotoisuudesta. Monet keskustelivat kirjoista, joita kampaamossa on hyvä valikoima. Eräs asiakas kertoi löytäneensä teoksen, joka auttoi kuvataiteellisen päättötyön teossa. NOTE:n tiloihin on tulossa myös valokuvanäyttely.

NOTE.
NOTE.

Poliittiset päät
NOTE. näyttää vetävän puoleensa niin älyä, tunnetta kuin jännästi kihelmöivää fyysisyyttä. NOTE:ssä uskotaan enemmän ihmis- kuin koneälyyn. Tai enemmän aivojen ja käsien yhteistyöhön kuin 3D-muovitulostimiin.

Poliittisuus ei tarvitse puolueita: oma pää riittää. Jokainen parturi-kampaajan työ on läheiseen kontaktiin perustuva kannanotto. Kaikkea ei tarvitse, eikä pidä, kirjoittaa tai sanoa. Useimmiten paras tapa on toimia ja tehdä.

Sooloteoksia
Osa illan vieraista oli malleja, joiden hiukset leikattiin yleisen hengailun ja fiilistelyn lomassa. Hiusten tekemistä seurattiin lähietäisyydeltä. Kyse ei ollut pelkästä estetiikasta tai tuotelähtöisestä ”trendikkyydestä”. NOTE:n toimintaideana on vahvistaa identiteettejä.

Epätyypillisen kampaamoillan tarjosi NOTE.

NOTE:n toimintaideana on vahvistaa identiteettejä.NOTE:n toimintaideana on vahvistaa identiteettejä.

NOTE:n toimintaideana on vahvistaa identiteettejä.

NOTE:n toimintaideana on vahvistaa identiteettejä.NOTE:n toimintaideana on vahvistaa identiteettejä.
NOTE:n toimintaideana on vahvistaa identiteettejä.

Kampaukset antoivat aiheita moniin mielenkiintoisiin ja kantaaottaviin keskusteluihin. Hyvin usein aiheena oli planeettamme tulevaisuus. Kaikki kehuivat NOTE:n vegaanisuutta.

Nooran ja Laurin suoritukset illan kuluessa olivat sooloja. Vieraat keskittyivät leikkauksiin ja väreihin täsmälleen yhtä mukana eläen kuin missä tahansa konsertissa.

Uuden kulttuurin kampaamo
Järjestyksessä ensimmäinen Note.Open House oli ilmiselvä klubi. Eikä sitä oltu suunnattu pelkästään kampaajille. Paikallaolijoiden sekoitus oli täydellinen. Paitsi ajatuksia, vaihdettiin myös puhelinnumeroita.

Nooran ja Laurin NOTE. ei ole pelkästään kampaamoNooran ja Laurin NOTE. ei ole pelkästään kampaamo.

Sillä tällaistahan aikamme demokratia käytännössä on: virallisten instituutioiden välistä verkostoitumista. Nyt asioiden uusiksi ajattelu näyttää vain toteutuvan paikoista vähiten todennäköisimmässä eli kampaamossa. Miksipä ei, kun vähän tarkemmin ajattelee? Aivot löytyvät heti hiusten alta.

Teksti: Kaj Kalin
Kuvat: Kai Sairanen


MAINOS