Mainos

Parhaimmillaan taidetta – Ara Koivula on stara

Parhaimmillaan taidetta – Ara Koivula on stara
7. joulukuun 2018 bal@freemindsmedia.com

07. joulukuuta 2018

Parhaimmillaan taidetta – Ara Koivula on stara

Pitääkö järjestää kansainväliset kriteerit täyttävä näytös? Onko tiukka aikataulu? Ovatko trendit hakusessa? Siinä tapauksessa kannattaa kääntyä Ara Koivulan puoleen. Intercoiffuren Pohjoismainen Taiteellinen Johtaja pitää pään kylmänä, sakset ojennuksessa ja valmista tulee etuajassa. Hiustaiteilijana Koivula on herkkä, rento ja teräshermoinen stara. Häntä kannattaa kuunnella. Hair Magazine kuunteli.

Ara Koivula valmistelee Intercoiffure Mondialin Imagine-kokoelmaa lavalla Sveitsissä

Näkemyksen voima
Viime tammikuussa Ara Koivula valittiin edustamaan yhteispohjoismaista näkemystä Intercoiffure Mondialiin. Tätä ennen hän oli ehtinyt toimia viisi vuotta Suomen osaston taiteellisena johtajana. Ara vastaa pohjoismaisen näkemyksen välittymisestä ja esittelyistä kansainvälisillä areenoilla. Hän tulkitsee trendit, valitsee stailistit ja mallit sekä valvoo kuvaussessioita. Taannoisen Intercoiffuren Eurooppa-kongressin Imagine-trendikokoelma Sveitsin Interlakenissa oli menestys. Ara on huomattu kansainvälisesti.

Intercoiffuren Eurooppa-kongressin galaillallisella Ara Koivula (oik.) ja Marko Sutinen (4. vasemmalta)
Intercoiffuren Eurooppa-kongressin galaillallisella Ara Koivula (oik.) ja Marko Sutinen (4. vasemmalta)

”Kokoelman tulkitseminen pohjoismaisittain perustuu Intercoiffuren Maailman (taiteellisen) johtajan luomaan moodboardiin. Sen perusteella aloin kerätä ideoita näytöksen pohjaksi. Visioni lähetettiin Pariisiin ja siellä päätettiin, mitkä osat siitä toteutetaan. Lopputulos on ehkä hieman ranskalaishenkinen, tai Keski-Eurooppalainen. Kokonaisuus on suuntaa antava ja siitä
ammattilaiset voivat poimia ideoita”, Ara sanoo.

Lue myös: Intercoiffuren Eurooppa-kongressi Interlakenissa

Ara KoivulaAra KoivulaAra Koivula ja Intercoiffure tiimi nähdään myös Nordic Hair Awardsissa.

Miten ranskalainen ja suomalainen näkemys kampauksista eroaa? Intercoiffure Mondialin kuvioissahan tällaiset seikat varmasti nousevat esiin?

”Ranskalaiset linjat ovat pehmeämpiä. Me olemme selkeämpiä ja pelkistyneempiä, jopa teknisempiä. Ranskassa suositaan föönauksia ja pyöreitä linjoja, koruja ja glitteriä. Meillä pidetään tarkemmista ja graafisemmista leikkauksista. Tuntuu kuin hiusmuodissa
pariisilaiset olisivat ehkä jopa vähän meitä jäljessä”, Ara määrittelee.

Lue koko artikkeli Hair Magazinen joulukuun numerosta

Teksti: Kaj Kalin
Kuvat: Camilla Svensson


MAINOS