Mainos

Q&A Richard Mannah – Innoittava lahjakkuus ”down underista”

Q&A Richard Mannah – Innoittava lahjakkuus ”down underista”
22. maaliskuun 2019 sup@freemindsmedia.com

22. maaliskuuta 2019

Q&A Richard Mannah – Innoittava lahjakkuus ”down underista”

Richard Mannah on lähtöisin Australiasta ja on työskennellyt hiusten parissa jo 24 vuotta. Hän on aikaisemmin työskennellyt Toni&Guylle Lontoossa kouluttajana sekä näytöksien parissa. Tänäpäivänä hän on JOICOn International Artistic Director. Tapasimme palkitun kampaajan JOICOn tuotelanseerauksessa Berliinissä.

Miten päätit ryhtyä kampaajaksi?

Päätin ryhtyä kampaajaksi koska isoisäni oli kampaaja. Olen aina rakastanut katsoa, kun hän leikkasi hiuksia, joten kouluun mennessä muiden hiusten leikkaaminen tuli minulle luonnostaan. Minulla oli tapana leikata kavereideni, opettajieni ja perheenjäsenteni hiuksia. Siksi työskentely sen asian parissa mitä tykkäsin tehdä ja mitä pidin erittäin hauskana, tuntui luonnolliselta. Rakastan edelleen nähdä pitkät hiukset ennen kuin niitä aletaan työstämään ja sitten nähdä lopputulos, sekä sen luottamuksen minkä se antaa ihmiselle. Saan siitä erinomaisen fiiliksen, kun voin saada muut tuntemaan olonsa hyväksi, ja siksi jatkan työskentelyä hiusten parissa edelleen.

Mikä on urasi ikimuistoisin hetki?

Minulla on hirveästi erilaisia muistoja. Maailman ympäri reissaaminen ja näytösten tekeminen. Uskon että yksi kohokohdista ja parhaimmista muistoista on kun voitin London Hairdresser of the Year British Hairdressing Awardseissa 2011. Se on todella suuri kunnianosoitus mitä voi vastaanottaa. Kyseisen palkinnon voittaminen on aina ollut yksi unelma, jo siitä lähtien kun aloitin työt kampaajana ja sitten monen monta vuotta myöhemmin, viimeisenä vuotenani, voitin London Hairdresser of the Year. Se on kyllä ihana muisto, joka tulee aina antamaan hymyn huulilleni.

Jos sinun pitäisi vaihtaa ammattia, minkä ammatin valitsisit?

Kokki! Rakastan tehdä ruokaa. Kokin ammatti on hieman kuin kampaajan työ, sillä kumpikin on hyvin luovaa puuhaa. Kampaajana, leikatessa, föönatessa ja hiuksia muotoillessa pyritään tekemään hiuksista persoonalliset. Se on prikulleen kuin ruuanlaitto – siinä mitataan, lisätään ainesosia, maustetaan suolalla ja muilla yrteillä oman maun mukaan. Siinä luodaan myös jotain persoonallista. Tarkoitan, että ruuanlaitosta ja kampaajan duunista löytyy paljon yhtäläisyyksiä. Puhumattakaan siitä, että molemmissa palvellaan ihmisiä! Siitä minä pidän, että voi antaa ihmisille jotain.

Mistä löydät innoitusta työhösi?

Innoitusta voi löytää monesta paikkaa. Joskus kadulla näkemäni ihmiset innoittavat, tai sitten sitä löytyy Instasta, lehdistä, catwalkeilta tai luonnosta. Olin hiljattain Jamaicalla, ja kävimme snorklaamassa ja pinnan alla näin koralleja ja kaloja eri väreissä. Se sai minut ajattelemaan ”tämä on niiiiin inspiroivaa”. Uskon että inspiraatiota voi löytää mistä tahansa ympäriltämme, niin kauan kuin meillä on aistimme ja silmämme auki.

Miksi päätit työskennellä JOICOn kanssa?

Se oli hyvin luonnollinen siirtyminen minulle. Sen jälkeen, kun olin työskennellyt Toni&Guylla monta vuotta, olin Australiassa ja tein photoshootin veljeni kanssa, joka on valokuvaaja, ja sitten hänellä oli kuvauskeikka JOICO Australian kanssa. Hän sanoi ”Richard, he tarvitsevat jonkun joka osaa työstää tukkaa. Mikset sinä tekisi sitä? Olet nyt Australiassa, tule jeesaamaan minua sinne kuvauskeikalle!”. Sanottu ja tehty! He rakastivat mitä tein ja kuvauskeikan jälkeen he soittivat JOICO Americalle, ja sanoivat ”Kuunnelkaapas, Richardin päämaja on jo New Yorkissa, ja hän on mahtava kampaaja”. Lyhyesti sanottuna, tapasin PR & Communications naisen, jonka kanssa tulin tosi hyvin toimeen. Joten hän sanoi ”Tiedätkö mitä? Haluan että tulet meille töihin”. Sitten aloitin kampaajana kuvauskeikoilla ja tekemään step-by-step-opastuksia, ja työtä tuli tehtäväksi lisää ja lisää, ja menestyin todella hyvin. Sitten minusta tuli Global Guest Artistic Director ja nyt työskentelenkin International Artistic Directorina JOICOlla.

Kauanko olet työskennellyt JOICOlla?

Olen ollut nyt JOICOLLA 1,5 vuotta. Viimeiset kuusi kuukautta olen keskittynyt Defy Damage tuotelanseeraukseen, kursseihin ja koulutukseen.

Onko sinulla erityisiä tavoitteita, jotka haluat saavuttaa?

Olen tehnyt todella paljon asioita, mutta aina on hyvä olla joku tavoite. Tällä tavalla jatkaa kasvamista ja kehittää itseään. Riippumatta kuinka paljon menestystä tai kokemuksia on vyön alla, ei voi nojata vanhoihin menestyksiin. Haluan aina kehittää itseäni. Haluan tuntea itseni aina hieman epämukavaksi elämässä, sillä kun olo on liian mukava ei kasvua tapahdu.

Ihailetko ketään tiettyä kampaajaa?

Antoni Mascolo on kampaaja, jota tulen aina ihailemaan ja joka tulee aina olemaan innoituksen lähde minulle. Eikä pelkästään kampauspuolella, vaan myös hänen tapansa puhua lavalla ja kommunikoida yleisön kanssa. Rakastan myös kampaajiaa kuten Eugene Souleimania, jotka ovat todella taiteellisia ja luovia.  Olen työskennellyt hänen kanssaan muotiviikoilla. On kyllä muitakin kampaajia, jotka innoittavat minua jatkuvasti, kampaajia ketkä on tunnettuja mutta myös on myös tuntemattomia kampaajia.

MAINOS