Mainos

Uusi hiuskulttuuri rikkoo desibelirajoja -onneksi!

Uusi hiuskulttuuri rikkoo desibelirajoja -onneksi!
24. toukokuun 2019 sup@freemindsmedia.com

24. toukokuuta 2019

Uusi hiuskulttuuri rikkoo desibelirajoja -onneksi!

Teksti: Kaj Kalin
Kuvat: Kai Sairanen

Perinteisten salonkien aika taitaa olla ohi -ainakin alan viimeisimpiä virtauksia seurailevien piireissä. Milleniaalien ja Instan sukupolvi on kumoamassa entisiä käytäntöjä. Osa kampaamoista alkaa muuttua klubimaiseen ja yhteisöllisempään suuntaan.

Uusien klubikampaamojen Ilmiö on kiinnostava. Tietyt kampaamot synnyttävät jo visuaalisia tyylejä. Kyse ei ole vain hiuksista. Yhteisölliset ulkonäkökeskukset tuottavat myös elämäntapapolitiikkaa. Eli asennetta.

Kun Jenni Nemlanderin ja Elina Jussilaisen Backstage järjesti 5-vuotispartyt Lahdessa, oli selvää, että juhlinnan kohteena olivat myös liikkeen omat asiakkaat. Möysän Musaklubi eli Mössö oli täynnä ja tunnelma hikinen. Desibelirajat ylittäneet juhlat sisälsivät sirkusesityksiä, hiusnäytöksiä ja Social Stain –bändin livekeikan. Yleistunnelma oli silti yllättävän…romanttinen.

Gorgeus grunge á la Backstage

Illan koodi oli Steam Punk. Mad Max-laseja, mustia huulia, tribaalitatskoja, metalliroinalla koristeltuja korsetteja, Gorgeus Grungea, sekä tietysti gootti-, vampyyri- ja zombietyylejä vaihtelevina sämpläyksinä. Ja hienosti leikattuja ja värjättyjä hiuksia, sopivasti vinksahtaneesti, kuten illan teemaan hyvin sopikin.

Sirkusesiintyjät toivat omaa taitoansa Backstagen huikaan iltaan Lahden Mössö -musiikkiklubilla.

Backstagen Elina Jussilainen ja Jenni Nemlander steampunk-henkisten malliensa ympäröiminä.

Social Stain bändi irrotteli lavalla.

Jennin ja Elinan vakiasiakkaille juhlien fiilis oli kodikas ja tuttu. Pienemmässä mittakaavassa Backstagen tunnelma on samanlainen. Lahti on opiskelijakaupunki ja siellä on aina osattu bailata pohjia myöten. Backstagen kaltainen kampaamo on sinne mittojen mukaan tehty.

Jennin rintaa koristava tatuointi on kuin kaunokirjoituksesta pujotettu helminauha: Follow Your Heart. Ja juuri niin Jenni ja Elina ovat tehneetkin. Arkisin liikkeessä soi melodinen (hard)rock. Joidenkin asiakkaiden korville se on ollut liikaa. Useimmille kuitenkin ekstrahemmottelua. Ulkonäön viimeistelyä konserttitunnelmissa, Why Not?

Backstagen asiakkaista koottu hiusmalliryhmä herätti ihastusta ja sai osakseen raikuvat aplodit. Kokoelma oli juhliin sopivasti karnevalistinen ja pelihenkisesti larppaava. Ulkonäkönsä kuorissa stagella paistattelevilla persoonallisuuksilla oli silminnähden varma ja säteilevä olo.

Nora ja Lauri malliensa kanssa.

Turkulainen NOTE toi lavalle viimeisimmän kokoelmansa, joka pysäytti. Minimalistiset, hius hiukselta leikatut ja värjätyt hiukset ja täydelliset Zeitgeist-mallit aiheuttivat yleisössä hetkellisen hiljaisuuden. Samaan aikaan taustan valkokankaalla karjui alaston mies erämaassa (Pasolinin elokuvan Teorema loppukohtaus). Yhtä shokeeraavalla ja uutta luovalla tavalla suomalaista hiusmuotoilua ei ole ennen esitetty.

On selvää, että NOTE on lisännyt kotimaiseen hiusmuotoiluun uuden laajakaistan. Yrityksen koulutustilaisuudet myydään nopeasti loppuun. Yhteistyö Senzin Giammarco Amoroson (Lontoo) kanssa on ollut menestys. NOTE osaa puhua nuorimman yrittäjäkunnan kieltä. Lahteen heidät oli kutsunut Backstagen Jenni, joka oli aiemmin osallistunut NOTE:n koulutukseen ja hehkui innostuksesta.

NOTEN pysäyttävä kokoelma – sykähdyttävää minimalismia ja harkittua asennetta.

Nopeasti kansainvälistyvä NOTE siirtyy seuraavaksi Berliiniin. Noora Vienola ja Lauri Suvanto ovat aloittaneet tarinan, jota on syytä seurata.

Ja Lahden Backstageen kannattaa poiketa irrottelemaan, vaikka hiukset olisivatkin lähes timmissä kunnossa. Jenniltä ja Elinalta löytyy aina jokin jännä tvisti ulkonäön mausteeksi. Kaiuttimien desibeleilläkin voi föönata.

Lahden Backstage ja Turun NOTE; Elina, Laura, Nora ja Jenni.

MAINOS