Mainos

Täydelliset synttärit – Schwarzkopf yllätti ja lumosi

Täydelliset synttärit – Schwarzkopf yllätti ja lumosi
18. joulukuun 2018 bal@freemindsmedia.com

18. joulukuuta 2018

Täydelliset synttärit – Schwarzkopf yllätti ja lumosi

Paljon onnea Schwarzkopf! 120 vuotta tuli täyteen ja Tapahtumakeskus Koskenrannassa
järjestetyt synttärit olivat sen mukaiset. Yli kolmesataa vierasta, juhlanäytös, espanjalaisten värinerojen show ja kunnon bailut päälle. Voiko enempää toivoa?

Schwarzkopfin 120 v näytös Essential Retro
Schwarzkopfin 120 v näytös Essential Retro häikäisi.

Essential Retro
Instagram luo uutta kulttuuria, joka vaikuttaa muoteihin, trendeihin ja tyyleihin. Kuvien massatuotanto ja –levitys ovat luoneet uudenlaista kysyntää tässä-ja-nyt toteutettaville
elämyksille.

Schwarzkopf Professional 120 vuotta – näytös täytti toiveet viihdyttävällä ja informatiivisella tavalla. Toteutuksesta ja visuaalisesta ilmeestä vastannut SKP:n Jani Lehto osui yleisön sydämeen. 1920-luvusta omaan aikaamme edennyt hiusparaati oli kekseliäs yhdistelmä retroa ja
Schwarzkopfin syksy/talvi 2018 Essential Looks-kokoelmaa.

Schwarzkopfin 120v näytös Essential Retro

Schwarzkopfin 120v näytös Essential Retro

Kerrankin catwalkin ja yleisön etäisyys olivat täsmälleen sopivat. Kouluttajien lavaesiintyminen oli levollista ja havainnollista. Tiina Kiiski, Kalle Rantanen ja Maria Haanpää olivat kemioiltaan sataprosenttisen onnistunut yhdistelmä. Työskentelyasennotkin olivat esimerkillisiä. Mistä he ovat saaneet näin suorat ryhdit?

Schwarzkopfin 120v näytös Essential RetroSchwarzkopfin 120v näytös Essential Retro

Schwarzkopfin 120v näytös Essential RetroRetronäytöksen kaikki tyylit 1920-luvulta nykypäivän hipsterityyliin asti.

Mitä lähemmäksi nykyhetkeä tultiin, sen vauhdikkaammaksi tunnelma katsomossa kiihtyi. 70-luvun disco, 80-luvun jupit, 90-luvun macarena ja coolit hipsterit saivat kaikki riehaantumaan. Oli loistava idea käyttää hiusmalleina ammattitanssijoita. Esitykset olivat taidokkaita ja hauskoja. Salonkiystävälliseen tapaan tehdyt kampaukset saivat katsojilta kehuja.

Pikselikuviot ihastuttivat
Illan odotetut tähtivieraat olivat espanjalainen ryhmä X-presion Creativos. Viimeisen vuosikymmenen ajan ryhmä on kiertänyt maailmaa ja esitellyt hämmästyttävää tekniikkaansa.
Jorge Cancer, Kasper Thomas, Marco Restrepo ja Rocio Sanchez elävät kiertuelämää kuten rockbändi. Salonkia ei ole, mutta Madridissa 8-10 kertaa vuodessa järjestettäviin koulutustilaisuuksiin on jatkuva jono. Osallistujia otetaan 12 kerrallaan.

Schwarzkopfin 120v näytös X-presion Creativos
X-Presion Creativos loi haastavaa mutta näyttävöö pikselikuviota.

Ryhmä oli huomannut suomalaisten kollegojensa korkean osaamistason. Maailmalla on nimittäin melko harvinaista, että kampaaja hallitsee sekä leikkauksen että värjäyksen. Usein niistä vastaa eri tekijä. Mutta meilläpä osataan! Ansaitun erityskiitoksen sai myös meikkaaja Ida Ekman.

Sometyyliä ja hifistelyä
Pikselivärjäyksen suosiota selittää osaltaan myös ryhmän alusta alkaen vahva suuntautuminen
someen. Kaikki työt ja tapahtumat postataan välittömästi Instaan. Kyse on siis myös virtuaalisesta mediailmiöstä.

X-presion Creativos-kaverit ovat hiusmaailman tähtiä. Tätäkin esitystä katsomaan oli saapunut 30 kampaajan ryhmä Dubaista ja Abu Dhabista. He kertoivat kuviotyylin soveltuvan upeasti oman kulttuuripiirinsä.

Schwarzkopfin 120v näytös X-presion CreativosSchwarzkopfin 120v näytös X-presion Creativos

Ohuisiin ja päällekkäisiin hiuskerroksiin (tai tasopintoihin, kuten mestarit itse sanovat) maalataan hieman toisistaan eroavia ruutukuvioita. Jutun juju on siinä, että kampaussuunnasta riippuen hiuksiin muodostuu yhä uusia, väreiltään ja muodoiltaan vaihtelevia kuviokenttiä.

Schwarzkopfin 120v näytös X-presion Creativos

Schwarzkopfin 120v näytös X-presion CreativosSchwarzkopfin 120v näytös X-presion Creativos

Espanjalaisten pikselitekniikkaa ei voi kehua salonkiystävälliseksi. Mutta se vetoaa ammattilaisiin, jotka tahtovat ylittää omat rajansa. Pikselöinti soveltuu myös Red Carpet-tilaisuuksiin. Pikselikuvioidut hiusluomukset ovat häpeilemätöntä ja ällistyttävää hifistelyä.
Schwarzkopfin laadullisesti luotettaville Igora-tuotteille tämän tason taituruus on siten parasta mahdollista peeärrää.

Näytöksen seitsemän hiusteoksen sarja oli nimeltään Disruptive Collection. Kannattaa muuten tsekata sitä esittelevä 47 sekunnin YouTube video. Ryhmän toista, rajua Pollution-nimistä videota unohtamatta. Hiustaide voi olla myös nykytaidetta.

Teksti: Kaj Kalin
Kuvat: Kai Sairanen

Lue artikkeli Hair Magazinen joulukuun numerosta

Katso lisää kuvia galleriasta:

{gallery/galleryblock?galleryid=651}


MAINOS