Mainos

Tehokasta, inspiroivaa ja motivoivaa johtamista

Tehokasta, inspiroivaa ja motivoivaa johtamista
18. helmikuun 2019 bal@freemindsmedia.com

18. helmikuuta 2019

Tehokasta, inspiroivaa ja motivoivaa johtamista

Hyvä ja motivoiva johtaja voi parhaillaan saavuttaa upeita tuloksia yrityksessä, kuten tuottojen kasvua ja työntekijöiden kehittymistä. Lue mitä oppeja hyvään johtajuuteen tarvitaan.

Määrittele visiosi
Mieti, mitä johtajana haluat kampaamolta. Tuleeko kampaamon olla erikoistunut yhteen osaamiseen, vai onko se kenties useamman palvelun paikka, tai tuleeko kampaamosta tulevaisuudessa konseptikampaamo? Riippumatta siitä mitä kampaamolta haluat, on tärkeää määritellä mitä haluaa saavuttaa, ja kommunikoida nämä tavoitteet työntekijöille, sekä motivoida heitä työskentelemään tavoitteiden saavuttamiseksi.

Suunnitelman luominen
Tavoitteiden ja maalin saavuttamiseksi tarvitaan hyvä suunnitelma. Miten haluat, että kampaamo toimii, kuka tekee mitä ja tietävätkö työntekijäsi, mitä odotat heiltä ja mitä he voivat odottaa sinulta? Selkeä kommunikaatio, työtehtävien delegominen ja aikatauluttaminen ovat asioita, joita olisi hyvä miettiä, kun tekee suunnitelmaa kampaamolle. Suunnitelmaa kannattaa miettiä yhdessä työntekijöiden kanssa, jotta he pääsevät myös vaikuttamaan, sillä tämä motivoi heitä tuleviin muutoksiin ja mahdollisiin haasteisiin.

Käyttäytyminen
Johtajien käyttäytymistä syynätään usein enemmän kuin muiden. Positiivinen, huomaavainen ja johdonmukainen käytös on täten tärkeää tiimisi motivoimiseen ja inspaamiseen. Samalla näytät että sinulla on homma hanskassa. Jotta voitte työskennellä hyvällä yhteishengellä kohti samaa päämäärää, on tärkeää että ollaan vastaanottavaisia rakentavaa kritiikkiä sekä kehuja kohtaan. Muista myös kommunikoida suunnitelman muutoksista ja etenemisestä alaisillesi, ja kouluttaa heitä mikäli kehitystä tarvitaan. Tulokset ja arviointi

Siinä vaiheessa kun suunnitelmaa vision saavuttamiseksi aletaan toteuttaa, ja se alkaa tuottaa hedelmää, kannattaa edelleen muistaa ja muistuttaa, että työskentelette tiiminä kohti yhteistä päämäärää. Sen lisäksi voi työntekijöille luoda henkilökohtaisia saavutteita, joita he voivat työstää osana kampaamon isoa päämäärää.

Kun kampaamonne kokee saavutuksia, muista antaa asiaankuuluvaa kiitosta työntekijöille, jotka ovat sitä varten paiskineet hommia pyytämälläsi tavalla. Mikäli virstanpylväs tuntuu vaikealta saavuttaa, on sinun vastuullasi selvittää onko tämä tavoite liian vaikea saavuttaa tällä hetkellä ja muokata suunnitelmaa sopivaksi.

Mieti myös kuinka usein haluat tarkistaa tuloksia, viikoittain, kuukausittain, kvartaalein vai vuosittain? Usein voi olla hyvä idea tutkia tuloksia eri aikaväleillä. Viikottainen ja kuukausittainen arviointi tekee mahdolliseksi tehdä nopeita muutoksia toimintatapaan, kun taas kvartaali- ja vuosikatsaukset antavat paremman yleiskuvan kehityksestä jolloin voidaan kehittää pidemmän aikavälin toimintasuunnitelmaa.

Teksti: Kristine Larsen (toim. Suvi Pölönen)


MAINOS