Mainos

Kotona kampaamossa – The Redhead33

Kotona kampaamossa – The Redhead33
11. lokakuun 2019 O. Karjalainen
The ReadHead 33

11. lokakuuta 2019

Kotona kampaamossa – täydellinen palvelukonsepti Somerolla

Teksti: Kaj Kalin
Kuvat: Kai Sairanen

Ensivaikutelma ratkaisee. Tunne syntyy sekunnin murto-osassa. On tilaa, aikaa ja historiaa. Räsymatolla peitetty keinutuoli kutsuu.  Kapiokirstun päällä hohtaa mummun hopealusikka. Pärekorissa on halkoja. Valokuvista katsovat menneet sukupolvet. Kahvi tuoksuu. Kotiin on hyvä tulla. Paitsi että paikka on somerolainen The RedHead 33.

Parturi-kampaajamestari, merkonomi ja hiuspomo Elina Riikonen on luonut maailman, jossa arki unohtuu. Someron keskustassa sijaitseva The RedHead 33 on osoite, jossa asiakkaat riisuvat spontaanisti kenkänsä ja vaihtavat tossuihin. Asiakkaat vastaanotetaan yksi vuorollaan. Nettiajanvarauksia ei tunneta. Keinutuolin lisäksi voi rentoutua myös hierovan pesutuolin syleilyssä.

Kolmannen polven yrittäjä

Elina on juuri palannut viikon mittaiselta Haltin patikkaretkeltä. Vaellus  luonnossa ilman kännykkää on tehnyt hyvää. Hiusalan valtakunnallisena arviojana ja aktiivisena luottamustoimihenkilönä tunnettu Elina osaa pitää huolen myös itsestään. Omatkin akut on muistettava ladata.

The RedHead 33 on aika jännä nimi, mistä se tulee?

”Talon osoite on Joensuuntie 33. Ja ajattelin että RedHead sopisi nimeksi paremmin kuin joku ”Parturikampaamo Elina”. Punapää herättää aktiivisia mielikuvia.”

Täällä on epätavallisen voimakas ja henkilökohtainen tunnelma. Ei ollenkaan laboratoriomaista fiilistä, niin kuin monissa kampaamo- ja parturiliikkeessä. Kerro vähän lisää tästä kaikesta.

”Kesäaikaan jotkut vierailijat tulevat tuohon ovelle ihmettelemään. Liike herättää uteliaisuutta. Olen syntynyt tähän taloon ja myöhemmin asunut kahteen kertaan sen yläkerrassa. Tyttäreni Tildan syntymän jälkeen muutimme täältä keskustasta omakotitaloon 12 kilometrin päähän. Tässä rakennuksessa olen yrittäjä jo kolmannessa polvessa. Tämä osa rakennusta on 30-luvulta ja toinen pää on rakennettu sotien jälkeen.”

 

Lue koko artikkeli Hair Magazinen verkkolehdestä täältä!

Talon upeat, vanhat 30-luvulta peräisin olevat hirret otettiin esille remontissa

Elina Riikonen avasi The ReadHead 33 -parturikampaamon vuonna 2005.

Artikkeli julkaistiin Hair Magazinen 3. numerossa 2019.

MAINOS