Mainos

Tino Soininen – Kampausten taiteen mestari

Tino Soininen – Kampausten taiteen mestari
1. toukokuun 2019 sup@freemindsmedia.com

01. toukokuuta 2019

Tino Soininen – Kampausten taiteen mestari

Teksti: Kaj Kalin
Kuvat: Kai Sairanen & Tino Soininen

Tinos Hair Design löytyy Vanhan Rauman ytimestä, Kuninkaankadulta. Alue on pohjoismaiden laajin yhtenäisenä säilynyt puukaupunkialue. Se on valittu UNESCON maailmanperintöluetteloon. Tino Soinisen kampaamo sijaitsee 1929 rakennetussa kivitalossa, joka edustaa ajalleen tyypillistä klassismia. Yksi näyteikkuna on täynnä kullan ja hopeanvärisiä pokaaleja. Ne kertovat vuosien aikana saavutetuista voitoista. Tänään Tino Soininen on uusien haasteiden edessä. Vajaassa vuodessa hänestä on tullut kansainvälisesti tunnustettu ja ihailtu tähti.

Tino Soininen tiesi jo varhain, että haluaa työskennellä omilla käsillään, muiden seurassa. Osa käsityöläisistä, esimerkiksi kellosepät, työskentelevät yksin. Muut, kuten kampaajat, toimivat elävässä vuorovaikutuksessa muiden ihmisten kanssa. Tino kertoo tehneensä oikean valinnan. Uraa on kestänyt parikymmentä vuotta. Kuninkaankadun liike on ollut nykyisessä osoitteessa kuusi vuotta. Raumalla on myös toinen liike ja kaksi Porissa. Aluksi Tino toimi sopimusyrittäjänä ja sitten yksin ensimmäisessä omassa liikkeessä.

Tino’s Hair Design on tunnelmallisella Vanhan Rauman puukaupunkialueella.

Näyteikkunassa olevasta palkintokokoelmasta voi päätellä, että Tino on ollut innokas ja menestynyt kilpailija.

Kilpailukonkari

Näyteikkunassa olevasta palkintokokoelmasta voi päätellä, että Tino on ollut innokas ja menestynyt kilpailija.

”Kyllä. Heti alusta oli päivänselvää, että haluan menestyä. Kilpailut vetoavat tietynlaisiin persooniin. On oltava voittamisen ja menestymisen intohimo. Sekä paineensietokykyä. Sama pätee urheilussa. On treenattava -ja treenattava. Varsinainen suoritus on ohi minuuteissa.”

1999 Tino osallistui Suomenmestaruuskisoihin nuorten sarjassa. Miesten hiustenleikkauksessa ja -värjäyksessä tuli kolmas sija. Kokemus oli merkittävä, ja Tino tiesi valinneensa oikean suunnan. Päivätyönsä lisäksi hän oli valmis uhraamaan satoja tunteja harjoitteluun ja uusiin kilpailuihin valmentautumiseen. Määrätietoinen ammattilainen halusi palata kilpailuista pokaali kainalossa.

”Perusteellinen harjoittelu on kilpailurutiinin ja varmuuden perusta. Lavalla unohdan kaiken muun. Keskityn suoritukseen. Joskus kanssakilpailijoiden hermostuneisuus on hieman huvittanutkin. Kilpaillessa olen yksin ja yhdessä, mutta treenaamisesta ja osaamisesta syntyvä varmuus kannattelevat suoritusta. Kun on tehnyt live-tilanteessa parhaansa, tietää, että onnistuu”, Tino summaa kilpailuvuosiaan.

Koko artikkelin voit lukea Hair Magazinen 2. numerosta 2019.

Tinos Hair Design -kampaamon vastaanottotila on avara ja kodikas.

Artikkeli julkaistiin Hair Magazinen 2. numerossa 2019.

Lisää kuvia Tinon tekemistä kampauksista:

MAINOS