Mainos

Wella UNPLUGGED

Wella UNPLUGGED
14. helmikuun 2018 bal@freemindsmedia.com

14. helmikuuta 2018

Wella UNPLUGGED – Täydellinen tyylipäivitys

Wella Unplugged

Wella UNPLUGGED -tapahtuma täytti Clarion Hotel Helsingin upeilla tyyleillä ja trendeillä, joista voi ammentaa inspiraatiota vielä todella pitkään.

Wella Professionalsin ja Sebastian Professionalin vuosittaiset trendianalyysit ovat osoittautuneet tarkkaakin tarkemmiksi ajan hengen määrityksiksi. Kevään ja kesän 2018 linjaukset antavat askelmerkkejä pitkälle tulevaan. 

Marraskuisena viikonloppuna Helsingin Clarion-hotellissa järjestetty Wella UNPLUGGED -tapahtumakokonaisuus räjäytti tyyli- ja trendipankin kertaheitolla. Monipuolinen koulutuspäivä huipentui Wellan ja Sebastianin tanssinumeroilla boostattuihin iltanäytöksiin, jotka olivat lajissaan parasta vuosikausiin. Yhdellekään paikallaolleista ei voinut jäädä epäselväksi: Missä. Nyt. Mennään. 

Wella-tiimin raudanluja käsityömestaruus vetosi tunteisiin tavalla, johon hiusnäytöksissä ei ole totuttu.

Übertyylin aakkoset

Wellan kouluttajat Petri Hell, Tuija Leivo, Lauri Suvanto ja Noora Vienola loivat kokonaisuuden, joka pani totutut koodit uusiksi.

Listataanpa tärkeimmät oivallukset:

– Kauneus on kuin sormenjälki
– Persoonallisuus on monikkomuoto: jokainen voi olla monenlainen
– Uusi herkkyys ja itsenäisyys on muotoa #metoo
– Hiukset ovat kuin kommenttiraita asiakkaan kasvoihin, ajatuksiin, tunteisiin ja fantasioihin
– Kauneus koskettaa, jos siinä on säröjä
– Järjestystä voi rikkoa, jos tietää mitä tasapaino merkitsee
– Itsetietoisessa epätäydellisyydessä on avoimen eroottista vetovoimaa

Ultraform

Wella-tiimin raudanluja käsityömestaruus, sassoonmaiset rakenneleikkaukset ja samanaikaiset vapaammin ”räjähtävät” tai ”purkautuvat” osiot vetosivat tunteisiin tavalla, johon hiusnäytöksissä ei ole totuttu. Harvoin uhma, herkkyys ja hellyys on onnistuttu visualisoimaan yhtä koskettavalla, ellei liikuttavalla, tavalla. 

Kampausten pikkutarkkaan ja muotoa luovaan hiusarkkitehtuuriin – kuten otsatukkiin – yhdistyvät rikotut osiot saivat voimansa pehmentävistä, mielikuvituksellisista ja usein puuterimaisina hohtavista väreistä. 

Wella UnpluggedWella Unplugged

Wella UnpluggedWella Unplugged

Wellan tyylinäytteitä, joissa värit ja niiden optiset ominaisuudet korostivat veistoksellisten muotojen ja graafisten yksityiskohtien voimaa.

Näytti siltä, kuin tiimi olisi tarttunut siveltimiin ja maalannut yksityiskohtia kampauksiin. Vai pitäisikö sanoa: teoksiin. Wella-värit ja niiden optiset ominaisuudet korostivat veistoksellisten muotojen ja graafisten yksityiskohtien voimaa.

Kampauksia oli jopa katsottava lähietäisyydeltä, että oivalsi, miten uudenlaisin tavoin väritekniikat milloin rajasivat ja syvensivät muotoja (vaalennukset), milloin taas loivat silmää huijaavia optisia illuusioita (tummenukset). Tietyt  kampausten yksityiskohdat olisivat voineet olla syvyysvaikutelmiin perustuvia hologrammeja, kolmiulotteisia kuvia. Tai peräisin sarjakuvista. Näillä eväillä jatketaan upeasti 2020-luvulle.

Syvänmeren kiharat

Sebastianilta on totuttu odottamaan yllätyksiä ja mielikuvitukseen vetoavaa ”vinksahtaneisuutta”. Wella UNPLUGGED –tapahtumapäivän Sebastianin iltanäytöksen teema oli Twisted.

Innoitusta kiharakampauksiin oli haettu pinnanalaisesta, hämärästä ja jopa uhkaavasta valtamerimaailmasta. Aikamme merenneitojen ja -pojujen päät näyttivät suorastaan versovan hiuksia. Sebastianin tuotteilla aikaansaadusta elastisuudesta otettiin kaikki irti.

Wella Unplugged

Sebastian Professionalin business-tyyliä.

Wella UnpluggedWella Unplugged

Sebastian Professionalin iltanäytös haki inspiraationsa valtamerimaailmasta runsaine kiharoineen.

Mielenkiintoisia jännitteitä syntyi etenkin wet lookin ja painovoimaa uhmaavien kiharaparvien rinnastuksista. Kaiken kaikkiaan näytöskokoelman kokonaislook oli ajankohtainen esimerkki etnon, ekon ja teknon fuusiosta. Romanttisia goottimausteita unohtamatta, tietenkään.

Illan näytöskokonaisuudesta vastasi Sebastian Nordic Team eli Kirsti Solberg (Norja), Kim Maenchen (Tanska), Ulrika Lindström (Ruotsi) ja Manuela Norrgran (Suomi).

Wella Unplugged

Sebastian Nordic Teamin johtaja Kirsti Solberg tekee taikojaan.

Katso myös: Wella Professionals Trendvision 2017 Lontoossa

Teksti: Kaj Kalin
Kuvat: Kai Sairanen

Katso lisää kuvia galleriasta:

{gallery/galleryblock?galleryid=106}


MAINOS